Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Johnsson stor hjälte – hyllas av experten

Foto: NATHAN DENETTE / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / JOHN E. SOKOLOWSKI-USA TODAY SPO SIPA USA

LOS ANGELES. Han hade inte gjort ett mål på tolv matcher, men i natt klev Andreas Johnsson fram som Torontos matchvinnare.

Med ett mål och en assist utnämndes han till banans bäste spelare när Toronto besegrade Boston med 3-2 och skaffade sig en 2-1-ledning i matcher i åttondelsfinalen.

– Johnsson gör ett jättejobb i lagets power play när nu Nazem Kadri är avstängd och borta, kommenterade förre NHL-spelaren och tv-experten Keith Jones hos NBC Sports.

Andreas Johnsson och Auston Matthews var Maple Leafs bästa forwardar med var sitt mål och assist.

– Vi utnyttjade vår speed och fick bra press på Bruins med vår forechecking, sa Mathews till nhl.com efter matchen.

Det blev en fartfylld och tuff match i Scotiabank Arena i Toronto, där 19 611 åskådare och ytterligare flera tusen utanför hejade fram sina idoler.

Maple Leafs fick ett ledningsmål tidigt i den andra perioden genom Trevor Moore, men Boston kunde kvittera bara en minut senare när David Krejci överlistade dansken Frederik Andersen.

Matthews fick sedan äntligen göra sitt första mål i årets slutspel när han gav hemmalaget ledningen med ett direktskott i power play efter 10.12 av mittenperioden efter en fin crosspassning framför kassen av Andreas Johnsson.

Ett nytt power play i slutet av perioden gav Johnsson chansen att öka på till 3-1 efter en passning bakom ryggen från kortsargen av John Tavares, som lyckades med konststycket trots att han var hårt uppvaktad av Bostons Steven Kampfer.

Johnsson skickade upp pucken i bortre krysset med en hård och välplacerad backhand.

Charlie Coyle reducerade för Bruins i power play med bara 38 sekunder kvar.

Frederik Andersen svarade för 34 räddningar och hyllades av lagkamraterna efteråt.

– Han är en klippa längst bak och har varit det hela säsongen. Vi litar fullständigt på honom, sa Matthews efter matchen.

Matthews erkände att det var skönt att få spräcka sin målnolla i årest slutspel i den tredje matchen.

– Fantastiskt skönt. Det är alltid något extra att göra mål i slutspelet, det kändes som en jordbävning under mig när jublet kom i arenan.