Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättetrejd – efter stjärnornas bråk

Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: MARK HUMPHREY / AP TT NYHETSBYRÅN

Stjärntredjen i NHL är ett faktum.

Efter i osämja i sina respektive klubbar byter Columbus Blue Jackets sin förstecenter Pierre-Luc Dubois mot Winnipeg Jets finländske målmaskin Patrik Laine.

Det har ryktats om att en jättetrejd kunde vara nära. Under lördagen blev det klart. Columbus Blue Jackets skickar över Pierre-Luc Dubois, 22, till Winnipeg Jets, i gengäld får de prickskytten Patrik Laine, 22.

Det var den 13 januari som Blue Jackets huvudtränare John Tortorella avslöjade att Pierre-Luc Dubois, draftat totaltrea 2016, ville byta klubb. Tidigare i veckan valde Tortorella att bänka sin storstjärna, något som blev droppen för relationen. 

– Det här är ett 22-årigt barn. Det händer inte så ofta, han har varit ärlig mot spelargruppen, men jag önskar att han var lite mer ärlig om vad han har för skäl. Jag har fortfarande inte riktigt kommit fram till det, så jag tror att han själv behöver förklara varför. Jag kommer inte göra det, sa Tortorella till radiostationen 97,1 The Fan i Columbus enligt TSN.

Nu får Dubois pröva lyckan i Jets, som även får ett tredjeval i draften. I motsatt riktning går Patrik Laine, som gick som två i draften samma år som Dubois, och Jack Roslovic, 23. 

Finländaren har tidigare öppet kritiserats ledningen i Jets och hans roll i laget. Men trots osämja har Laine fortsatt panga in mål. Totalt har det blivit på 140 mål på 306 NHL-matcher för 22-åringen.