Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jätterevanschen efter att ”ha skämt ut sig”

Foto: DANIEL LEA/CSM/REX / DANIEL LEA/CSM/REX/IBL REX FEATURES
Foto: ADRIAN WYLD / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Förlust i hemmapremiären mot San Jose Sharks natten till i går med 8-2.

Men Philadelphia Flyers tog en snabb revansch för bottennappet och vann i natt, svensk tid, borta över Ottawa med 7-4.

Robert Hägg var en av målskyttarna.

- Gårdagsmatchen är inget man vill prata om. Jag tycker att vi skämde ut oss själva i den öppningsmatchen, men var otroligt starkt av oss att komma till Ottawa idag och studsa tillbaka, säger Robert.

Smällen mot San Jose tog hårt på Flyersspelarna, som fick ta emot burop av den trogna hemmapubliken i Wells Fargo Center efter att ha blivit utskåpade av Erik Karlsson och hans Sharks.

 

 

- Man har matcher där det är off , men det ska inte få hända i en öppningsmatch för säsongen på hemmaplan. Men det gjorde det och det enda vi kunde kontrollera efter den matchen var att det inte skulle få hända igen. Så vi var alla taggade i kväll att gå ut och spela på det sätt som vi ska och det tycker jag att vi gjorde i kväll, säger Robert.

- Det kändes väldigt skönt att få en vinst efter vad som hände i går.

Voraceks drömafton: Fem poäng

Häggs mål, som betydde 5-3 tidigt i den sista perioden, kom efter en rusch in över den offensiva blå linjen, där han laddade den stora kanonen men Ottawamålvakten Craig Anderson räddade. Efter lite strul kom pucken ut till Hägg igen framför kassen och svensken kunde trycka in den.

 

 

Målet var hans första för säsongen. Han delade ut fem tacklingar och täckte ett skott, så det var ett fullt dagsverke för den 23-årige backen från Uppsala som kom til NHL efter spel i Modo.

Poängbäst i Philadelphia var Jakub Voracek med 5 poäng, 2 mål och 3 assist.

NATTENS NHL-RESULTAT

Washington–Vegas 5–2 (1–0, 1–1, 3–1)

Washington: Alexander Ovetjkin 2, Jevgenij Kuznetsov (Nicklas Bäckström), Nicklas Bäckström (1), T.J. Oshie. Målvakt: Braden Holtby 93,5 procent. Vegas: Cody Eakin, Reilly Smith (William Karlsson). Målvakt: Marc–Andre Fleury 82,8 procent.

Ottawa–Philadelphia 4–7 (1–1, 2–3, 1–3)

Ottawa: Maxime Lajoie 2, Brady Tkachuk 2. Målvakt: Craig Anderson 86,4 procent. Philadelphia: Scott Laughton 2, Jakub Voracek 2, Sean Couturier, Robert Hägg (2), Claude Giroux. Målvakt: Calvin Pickard 88,6 procent.

Anaheim–Arizona 2–3 e str (1–1, 1–1, 0–0, 0–0, 0–1)

Anaheim: Ryan Kesler (Hampus Lindholm), Ben Street (Marcus Pettersson). Målvakt: John Gibson 94,9 procent. Arizona: Dylan Strome, Brad Richardson (Niklas Hjalmarsson). Målvakt: Antti Raanta 92,0 procent.