Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättekross i natt – då lever Calgarys hopp

Foto: USA TODAY NETWORK / CANDICE WARD-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / CANDICE WARD-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

LOS ANGELES. Med en 6-1-seger över Ottawa i natt, svensk tid, behåller Calgary Flames hoppet om slutspel i vår.

– Ja, absolut. Om Montreal inte tar poäng i sina sista två matcher, så har vi allt i egna händer, säger Mikael Backlund, 32, till SportExpressen.

Han var en av målskyttarna och pådrivarna i natt när Calgary såg till att hämta in två poäng i jakten på den fjärde och sista slutspelsplatsen i NHL:s West division.

Mickis skickade in 2-0 efter 17 sekunder av den andra perioden ur snäv vinkel snett ute till vänster om kassen efter en framspelning från kedjekamraterna Andrew Mangiapane och Joakim Nordström, 29.

Det var Backlunds 9:e mål den här säsongen och när Matthew Tkachuk ökade på till 3-0 drygt tre minuter senare var Senators ett slaget lag.

– Ottawa spelade i Winnipeg på lördagskvällen och reste sedan hit till Calgary, så de ser ut som ett trött gäng ikväll, sa förre NHL-målvakten Kelly Hrudey i tv-sändningen av matchen hos kanadensiska Sportsnet.

Två svenska målvakter i Ottawas mål

Rasmus Andersson, 24, var också med och spelade fram till Tkachuks mål.

Anton Forsberg, 28, vaktade kassen hos Senators från start, men blev utbytt efter Flames 4-0-mål i mitten av den andra perioden.

In kom i stället Filip Gustavsson, 22, som släppte in två ytterligare mål.

Hos Calgary fick Oliver Kylington, 23, chansen att spela för första gången sedan den 17 mars.

– Jag hoppas att Kylington får spela mycket under de kvarvarande matcherna, han är värd det efter att inte ha fått någon istid på nästan två månader. Och han har klarat sig fint i kväll, kommenterade hockeyinsidern Eric Francis i Sportsnets sändning.

 Med nattens två poäng ser läget kring strecket ut så här i West division.

4) Montreal, 54 matcher, 57 poäng.

5) Calgary, 52 matcher, 49 poäng.

Svåra läget för Calgary i slutspelsjakten

Calgary har kvar att möta Vancouver Canucks fyra gånger, två av mötena hemma i Scotiabank Saddledome och två på bortaplan i Vancouver.

Det krävs alltså att Montreal förlorar sina två sista seriematcher – man har tre raka förluster just nu – och att Calgary vinner sina fyra återstående matcher för att man ska ha en chans att greppa sista slutspelsplatsen.

Jacob Markström, 31, vaktade kassen hos Flames och svarade för 19 räddningar.


LÄS MER: Blir någon av dessa två Seattle Krakens tränare?


Senaste snackisarna från NHL med Adam Johansson och Jonatan Lindquist