Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jättehyllningarna: ”Han ÄR Rangers”

Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Foto: BEN MARGOT / AP TT NYHETSBYRÅN

Efter 15 år i en och samma klubb köps Henrik Lundqvist ut från sitt kontrakt av New York Rangers.

Nu hyllas den svenske stjärnmålvakten. 

– Han är ju Rangers, egentligen, säger vännen och gamle lagkamraten Mats Zuccarello till VG.  

Under onsdagen blev det alla har spekulerat om officiellt. 

Henrik Lundqvist lämnar New York Rangers. 38-åringen köps ut från sitt kontrakt som han hade i ett år till. 

Lundqivst har spelat konferensfinal tre gånger och Stanley Cup-final en gång, 2014, men föll då mot Los Angeles Kings. Den svenske målvakten betraktas som en av de bästa i NHL. 

”Har varit en enorm resa”

Efter att beskedet kom började hyllningarna strömma in. 

”Henrik Lundqvist är, möjligen, den bäste Ranger någonsin. Alla som tror att han inte är det för att han inte har vunnit Stanley Cup, har fel. Det har varit en enorm resa, på och utanför isen. En resa som kommer ta långt tid att upprepa. Tack för alla minnen”, skriver Sportsnet-journalisten Steve Gelbs. 

”Fullt beundrande för Henrik Lundqvists jättekarriär som en New York Rangers-spelare. Gratulationer till honom för allt han åstadkommit under sin karriär”, skriver Justin Bourne. 

Mats Zuccarello, tidigare lagkamrat med ”Henke” säger till norska tidningen VG att målvakten är en legendar. 

– Henrik är en legend i klubben och kommer bli saknad av alla. Han är Rangers, egentligen. Det kommer bli konstigt att se honom i ett annat lag, eller vad han nu väljer att göra, säger Zuccarello. 

https://twitter.com/SteveGelbs/status/1311088667029626881https://twitter.com/RealGlenMacnow/status/1311331261240291335https://twitter.com/NYRangers/status/1311305431223013376