Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOE SKIPPER / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JOE SKIPPER / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOE SKIPPER / AP TT NYHETSBYRÅN

Jaromir Jagr öppnar för att spela i Europa

Publicerad

Jaromir Jagr har ännu inte fått något NHL-kontrakt.

Nu öppnar han för att flytta över Atlanten – vilket få hockeyfansen i Europa att dregla.

– Jag har faktiskt ingen aning om vad som händer nu, säger Jagr enligt Yahoo.

En av tidernas bästa hockeyspelare i SHL?

Ja, varför inte.

Jaromir Jagr vill inte sluta med hockey, men har inte fått något kontrakt i NHL. Det innebär att han nu öppnar för att flytta till Europa – något som får hockeyfansen på den här sidan av Atlanten att dregla.

Just nu ligger dock Kladno, i den tjeckiska andradivisonen, närmast. Klubben han själv äger.

– De mest seriösa diskussionerna för jag med Kladno. Eftersom de har en smart ägare som vet vad han vill, skojar Jagr.

– Nej, men det vore en fördel att spela för Kladno. För det första är det bra eftersom det är hemma och för det andra är det bra eftersom jag när som helst kan åka över till NHL om något intressant dyker upp. Om jag spelar i ett lag i Extraliga (högstadivisionen i Tjeckien) måste jag stanna hela säsongen.

Det kan försvåra för Jagr

Målet är alltså att hitta en klubb i NHL även den här säsongen. Yahoo spekulerar dock i att det finns några problem för Jagr. Tjecken ska vara kräsen när det kommer till var den eventuella klubben spelar, och han ska även vilja ha en tydlig roll i laget.

Än så länge har det funnits ett visst intresse, men en lösning ser inte ut att vara nära.

– Jag vet faktiskt inte. Jag lämnar det till min agent. Det finns några NHL-lag som har visat intresse, men ingenting konkret.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag