Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jämförs med Ovetjkin – efter succédebuten

Foto: ADAM LACY/CSM/SHUTTERSTOCK / ADAM LACY/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: PAUL VERNON / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PAUL VERNON / AP TT NYHETSBYRÅN

Emil Bemström fick en drömstart i sin debut för NHL-klubben Columbus. 

20-åringen behövde bara 52 sekunder på sig innan han presenterade sig för hemmapubliken genom att sätta 1–0 i träningsmatchen mot Buffalo.

Den svenske forwarden fick dessutom assistpoäng för sin inblandning i Sonny Milanos 3–1-mål när Columbus till slut vann med 4–1. 

– Det här är som en dröm som går i uppfyllelse. Jag försöker bara spela mitt spel, göra mitt bästa, säger Emil Bemström i pausintervjun.

Bemström jämförs med Ovetjkin efter målet

På sociala medier jämförs svensken på flera håll redan med en viss Alexander Ovetjkin - som är NHL:s främsta målskytt det senaste decenniet.

”Bemström eller Ovie? Jag kan inte se skillnaden”, skriver The CBJ Artillery. 

”Han har gjort så där i Sverige några gånger. Ett rätt frestande vapen att ha i vänstra tekningscirkeln”, skriver Blue Jackets-reportern Jeff Svoboda på Twitter.

 

LÄS MER: Svensken får besked i dag: NHL eller tillbaka till SHL? 

 

Bemström skrev på för NHL-klubben i maj efter en succésäsong i Djurgården där han gjorde 23 mål och tolv assist på 47 matcher i SHL:s grundserie. Han gjorde även ytterligare tio poäng i slutspelet när Djurgården tog SM-silver.

Med på isen under träningsmatchen fanns också Buffalos Rasmus Asplund, som stod för en assist.

https://twitter.com/BlueJacketsNHL/status/1174098646134120448?s=20
Här är dagens största sportnyheter.