Håkan Loob under tiden i Calgary Flames. Foto: / © BILDBYRÅNHåkan Loob under tiden i Calgary Flames. Foto: / © BILDBYRÅN
Håkan Loob under tiden i Calgary Flames. Foto: / © BILDBYRÅN
Jaromir Jagr. Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅNJaromir Jagr. Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN
Jaromir Jagr. Foto: GENE J. PUSKAR / AP TT NYHETSBYRÅN

Jagrs oväntade val bland svenskarna

Publicerad

Jaromir Jagr är ett levande ishockeyfenomen som trots ålderns lagar. 

45 år gammal siktar den tjeckiske superstjärnan på ännu en säsong i NHL.

Och nu har han fått utse den bästa svenska spelaren genom tiderna. Håkan Loob.

– Han skulle dominera på det sättet han spelade, säger Jagr till Hockeysverige.

Den tjeckiska kultspelaren Jaromir Jagr har en väldigt lång karriär bakom sig.

Och 45 år gammal siktar han på minst ännu en säsong i världens bästa liga, NHL.

Under sin karriär har Jagr hunnit med att spela med - och mot - hundratals av svenskar. 

Och vid en intervju med Hockeysverige fick Jagr chansen att utse den bästa svenska ishockeyspelaren genom tiderna - och tjecken valde då att nämna Håkan Loobs namn först.

– Det är svårt att säga. Det finns många stora spelare, även före min era. Håkan Loob till exempel, säger Jagr och fortsätter:

– Det var en era när Håkan och Nilsson (Kenta) spelade tillsammans. Under den eran var de väldigt stora, säger han och fortsätter att hylla svenska spelare. Sedan spelade jag själv mot Forsberg (Peter), Sundin (Mats) och Lidström (Nicklas).

Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Jagr: "Han skulle dominera"

Håkan Loob huserade under sex säsonger i NHL, där gotlänningen kom att representera Calgary Flames under hela sin tid i världens bästa liga. På dessa sex säsonger hann Loob med att göra 483 poäng på 523 matcher. 

– Grejen är att han inte spelade i NHL så länge men det var en annan typ av hockey då. Hans spelstil skulle passa perfekt för den här nya eran i NHL. Han skulle dominera på det sättet han spelade, om du förstår vad jag menar. På den tiden var det väldigt mycket slagsmål och jag tror inte det passade hans spelstil speciellt bra men han var ändå en väldigt bra spelare, säger Jagr.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag