Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Jagr om SVT-profilen: ”Var på liv och död"

Jaromir Jagr intervjuades i en periodpaus mellan Sverige och Tjeckien. Foto: SVT
Foto: OLLE WANDE / EXPRESSEN OLLE WANDE

Hockeyikonen Jaromir Jagr, 46, är på väg mot ännu en comeback.

I SVT:s sändning skickade han en hälsning till sina svenska rivaler – och hyllade Mikael Renberg.

– Det var på liv och död, säger Jagr.

46 år gammal – men än har hockeyikonen Jaromir Jagr inte gett upp. Numera är han ägare för klubben Rytiri Kladno i tjeckiska andradivisionen, där han siktar på att göra comeback för att spela match "inom två veckor".

I SVT:s sändning berättade Jagr om sin hockeykarriär – och passade på att hylla sina svenska rivaler i NHL och landslaget.

– Jag har spelat mot så många svenska spelare och alla är fantastiska. Peter Forsberg och så Mats Sundin... Vi har spelat mot varandra så många gånger - ända sedan vi var 16 år i landslaget. Markus Näslund också. Jag vill hälsa till dem, säger Jagr.

Jaromir Jagrs passning till Renberg

När en annan gammal NHL-rival förs på tal – Mikael Renberg – så blir Jagr varm i rösten. De två möttes som bekant regelbundet i de laddade mötena mellan Pittsburgh Penguins och Philadelphia Flyers, där kedjan med Renberg-Eric Lindros-John LeClair var fruktad.

– När de spelade tillsammans – Lindros och Renberg – så ville man inte möta dem. De var så tuffa att möta - inte bara hockeymässigt – men också så tuffa på isen. Tro mig. I Pittsburgh hade vi en stor rivalitet med Philadelphia. Man vill inte spela de matcherna, säger han 

– Det var inte hockey. Det var på liv och död. Man kunde dö där ute, fortsätter han. 

"Elakt mot alla oss"

Mikael Renberg skrattar när han får höra intervjun.

– Det var mer fysisk ishockey då. Hockeyn har blivit annorlunda. Den är inte lika fysisk som då. Men det kanske är bra på en del sätt, säger han och prisar Jagr:

– Han är en legendar. Att han ens funderar på att spela igen är fantastiskt. Det är rätt elakt mot alla oss andra 72:or som inte spelar längre, skojar han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!