Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: MARK J. TERRILL / AP TT NYHETSBYRÅN

Jagr missnöjd efter debuten i nya laget

Publicerad

LOS ANGELES. Så är comebacken överstökad för Jaromir Jagr, 45.

Och det blev seger efter förlängning borta över LA Kings för Jagr och hans Calgary Flames i natt, svensk tid, med 4-3.

Men den tjeckiske legendaren var inte nöjd med sin insats efteråt.

- Några enstaka byten var bra, men det blir bättre när jag får upp konditionen och får med mig benen, sa han i omklädningsrummet efteråt.

Det blev en tät och tuff match i Staples Center mellan två lag, som inte älskar varandra sedan en incident förra säsongen mellan Flamesforwarden Matthew Tkachuk och Kings backstjärna Drew Doughty.

Och inte blev Kingsspelarna mer förlåtande när Tkachuk gjorde två av målen den här kvällen och dessutom var inbladad i några stökiga situationer med gruff och bråk.

Men allas blickar var riktade mot Jaromir Jagr, som inledde matchen med några fina byten i en kedja tillsammans med Sam Bennett och Kris Versteeg.

- Ja, vi fick till bra press djupt nere i anfallszonen under några byten, men sedan hände inte så mycket. Men jag har en stor och tung kropp och har inte spelat på fem-sex månader, så det gäller att ha lite tålamod, säger Jagr när vi journalister samlas kring honom i ett hörn av omklädningsrummet.

Han tror dock på en bra fortsättning i Calgary Flames.

- Det här laget innehåller många bra spelare och det var inte viktigt för mig att göra poäng i debuten. Det får komma senare.

Jagr fick göra 15 byten och spela i 13.38 minuter. Han hade inget skott på mål och var -1.

Backlund ger Jagr godkänt

Mikael Backlund, som var en av Calgarys bästa spelare och spelade fram till 1-0-målet, ger Jagr godkänt.

- Jag tycker att han såg bra ut när han var i anfallszonen. När det gäller resten av hans spel får man inte glömma att han inte spelat på länge.

Ni vann båda matcherna i Anaheim och Los Angeles?

- Det är jag och alla andra naturligtvis jättenöjda med. Vi har alltid haft svårt här i södra Kalifornien, så det är ett lyft.

Det blev grinigt och småfult under slutet?

- Ingen överraskning för mig. Rivaliteten mellan oss och Kings är stor efter vad som hände förra säsongen. Det blev en intensiv och bra match full av händelser. Det var kul att spela ikväll, säger Mickis.

Hans kedja med Tkachuk och Michael Frolik svarade för 5 poäng, 3 mål och 2 assist.

Hos Kings gjorde Dustin Brown två av målen medan Anze Kopitar stod för det tredje

Lagets svenska försvarare, Christian Folin och Oscar Fantenberg spelade nu i var sitt backpar.

Folin hade Jake Muzzin som partner och drog ett stort lass i defensiven och box play.

Fantenberg matchades med storväxte Kurtis MacDermid, och fick mycket förtroende i power play, där hans skott var nära att ge utdelning.

Centern Adrian Kempe ledde en kedja med Michael Cammalleri och Andy Andreoff.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag