Foto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström

"Jag vet inte varifrån uppgifterna kommer"

Publicerad

LOS ANGELES. Detroit såg Calle Järnkrok som en framtidsman.
Men i går bytte NHL-klubben bort den 22-årige svenske talangen till Nashville för att få veterancentern David Legwand, 33.

TV-sportkanalen TSN påstod att en av anledningarna att Red Wings släppte Järnkrok var att han sagt att han överväger att flytta hem till Sverige efter den här säsongen.

Något som Calle förnekar.

- Det har jag inte sagt. Jag vet inte varifrån de uppgifterna kommer, men det stämmer inte, säger han till SportExpressen.se.

Inför NHL:s trading deadline på onsdagen ägde en rad stora spelaraffärer rum.

En av de mest uppmärksammade var Detroits bytesaffär med Nashville, där man gav upp Patrick Eaves, Calle Järnkrok och en tredjerunda i årets draft för att få Legwand.

Tanken är att veterancentern ska hjälpa Red Wings resten av säsongen, då man har centrarna Henrik Zetterberg, Pavel Datsjuk och Darren Helm skadade.

Järnkrok gör sin andra säsong i farmarlaget Grand Rapid Griffins i AHL och berättar att han blev närmast chockad över att tvingas byta klubb.

- Ja, det kan man väl säga att jag blev. Det här var inget jag hade räknat med, men även om det är tråkigt att lämna alla kompisarna här i Grand Rapids så känns det roligt att få en ny chans inom Nashvilles organisation.

I dag, torsdag, åker han till Milwaukee, där Predators har sitt farmarlag.

- Tanken är att jag ska spela med Milwaukee på fredag.

Har Nashvilles ledning sagt något mer detaljerat om vilka planer man har för dig?

- Nej, de har ringt och hälsat mig välkommen till klubben och att jag ska börja i Milwaukee. Sedan får vi ta det därifrån.

"Det har jag inte sagt"

Hur har säsongen i AHL varit för dig?

- Det var lite trögt i början, men det har blivit bättre och bättre. Jag har lärt mig spelet på mindre rink nu och ser isytorna bättre.

Vad säger du om uppgifterna att du är på väg hem till Sverige och Brynäs efter den här säsongen?

- Det har jag inte sagt. Jag vet inte varifrån de uppgifterna kommer. Jag har ett år kvar på mitt NHL-kontrakt, så det stämmer inte.

Nu får du spela med Filip Forsberg, honom känner du väl?

- Javisst, och i Milwaukee finns också Patrick Cehlin och Magnus Hellberg. Och i Nashville känner jag ju Mattias Ekholm, så det känns tryggt.

Järnkrok har på 57 matcher i AHL den här säsongen gjort 36 poäng, 13 mål och 23 assist.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag