Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Jag vet att många skrattade åt löftet”

San Joses Tomas Hertl tvingade fram en sjunde match efter ett sent suddenavgörande mot Vegas i natt. Foto: USA TODAY NETWORK / STEPHEN R. SYLVANIE-USA TODAY SP SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / STEPHEN R. SYLVANIE-USA TODAY SP SIPA USA
Tomas Hertl efter match fem.

LOS ANGELES. En maratonrysare i över 90 minuter.

Sedan kom ett slut, som överträffade alla förväntningar.

San Jose avgjorde i numerärt underläge.

Och målskytten var tjecken Tomas Hertl, som efter den förra matchen hade garanterat att Sharks skulle vinna nattens bortamatch i Las Vegas och få till en sjunde och avgörande match hemma på tisdag.

– Jag vet att många skrattade åt mitt löfte, så det känns extra skönt att få själv vara den som avgjorde i kväll, sa en leende Hertl när han intervjuades i omklädningsrummet av NBC Sports efteråt.

Det var ett oväntat och otroligt slut på en lång rysare i T-Mobile Arena.

Vegas Golden Knights vann skotten med 59-29.

Hertls mål var Sharks första skott på mål i den andra förlängningsperioden.

Och skottet, som avgjorde tillställningen, kom när Hertl var inne på isen för att döda en utvisning.

En utvisning som drabbade Barclay Goodrow sedan han slagit klubban ur händerna på Vegasbacken Brayden McNabb i mittzonen.  Att domarna blåste för den förseelsen upprörde Sharksspelarna.

Inte för att det inte var ett regelbrott utan därför att domarna inte hade tagit en enda utvisningen under förlängningen trots några uppenbara förseelser från båda lagen.

Hertl avgjorde i andra förlängningen

Vegas hade sina bästa spelare inne på isen för att avgöra när man nu hade lyckan att få ett powerplay, men man slarvade i anfallszonen.

Det gav Brent Burns chansen att skicka upp en lång passning i banan, som Hertl fångade upp i mittzonen och störtade in över den offensiva blå linjen med.

Han var jagad Shea Theodore, men chansade på ett skott utifrån den vänstra tekningscirkeln, som smet in förbi Marc-Andre Fleury vid den närmaste stolpen.

– Min första tanke var bara att dumpa in pucken för att åka och byta, men så bestämde jag mig för att skjuta. Det var en otrolig lycka att se pucken slinka in, sa Hertl efteråt.

https://twitter.com/SanJoseSharks/status/1120161772596371456?s=20

Hans lagkamrater stormade in på isen och bjöd matchhjälten på ett stort kramkalas.

Precis som väntat blev det en tät och målfattig match, då så mycket stod på spel för båda lagen.

Martin Jones räddade 58 skott

Vegas kom till nedsläpp med en 3-2-ledning i matcher med chansen att avgöra på hemmaplan medan San Jose slogs för sitt liv i slutspelet.

Gästerna tackade efteråt sin målvakt Martin Jones, som räddade 58 skott och gjorde sitt livs match.

– Han var makalös, sa lagkaptenen Joe Pavelski.

– Jones räddade oss hur många gånger som helst. kommenterade Hertl.

Själv behöll Martin Jones lugnet i omklädningsrummet.

– En lagseger, det var vad det här var. Alla slet och offrade sig, det gav oss chansen att få till det där avgörande läget till slut.

Erik Karlsson spelade 36.38 minuter, vilket var näst mest av alla i Sharks. Bara Brent Burns hade mer istid med sina 42.12 minuter.

– Erik Karlsson gör en enorm match offensivt, men kanske inte lika bra defensivt. Men han ser ut att kunna spela hur mycket som helst och det betyder allt för San Jose i det här läget, kommenterade förre NHL-spelaren Anson Carter i tv-studion hos NBC Sports.

NHL-SLUTSPELET, åttondelsfinal 6 i bäst av 7

Vegas–San Jose 1–2 e förl (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 0–1)

Vegas: Jonathan Marchessault (William Karlsson). Målvakt: Marc–Andre Fleury 93,1 procent. San Jose: Logan Couture, Tomas Hertl. Målvakt: Martin Jones 98,3 procent. 

3–3 i matcher.

Toronto–Boston 2–4 (1–2, 0–1, 1–1)

Toronto: Morgan Rielly (William Nylander), Auston Matthews. Målvakt: Frederik Andersen 92,5 procent. Boston: Brad Marchand 2, Torey Krug, Jake DeBrusk. Målvakt: Tuukka Rask 91,7 procent. 

3–3 i matcher.

”Mycket pekar på att Sharks tar det nu”

Melker Karlsson hade två lägen att avgöra matchen, men fick inte till skotten. Vid det andra tillfället serverades han en crosspassning från Erik, som gav Melker en halvöppen kasse men hans direktskott från den vänstra cirkeln blev en miss.

Hos Vegas Golden Knight hade William Karlsson assist till Jonathan Marchessaults 1-1-mål och den kedjan med Reilly Smith som tredje länk var hemmalagets bästa den här kvällen.

– Vi har bra självförtroende i det här gänget och kommer tillbaka på tisdag med en vinst. Vi hade tillräckligt med chanser för att vinna i kväll, men Jones gjorde en bra match i deras kasse, sa Marchessault.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om hockey-VM • Då spelar Sverige 

 

3-3 i matcher alltså och nu väntar ett sjunde och avgörande möte i The Shark Tank natten till onsdag, svensk tid.

– Martin Jones spelar nu lika bra som han gjorde när han tog San Jose till final 2016. Dessutom har de hemmaplan i nästa match, mycket pekar på att Sharks tar hem den här matchserien till slut, menade Anson Carter.

https://twitter.com/SanJoseSharks/status/1120161116288471041?s=20