Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag tror de siffrorna säger något annat…”

Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Erik Karlsson hade en framgångsrik – men skadedrabbad – fjolårssäsong. 

Nu slår han tillbaka mot de som menar att det finns frågetecken kring huruvida hans kropp kommer att hålla ihop i framtiden.

Det blev en känslosam separation för Erik Karlsson när han trejdades från Ottawa Senators – som han draftats av och där han senare utsågs till lagkapten – inför fjolårets säsong, efter åtta år i klubben.

Svensken, som själv vunnit Norris Trophy två gånger, kom till ett redan stjärnspäckat lag där han snabbt såg ut att trivas.

Kontraktet sträckte sig dock bara ett år. Därefter var Karlsson fri att gå vart han ville – och det hetaste ryktet innan backstjärnan skrev på sitt nya kontrakt var att han ville tillbaka till Ottawa, för att komma närmre hans frus familj.

Så blev det dock inte.

Istället valde han att stanna i San Jose – i åtta säsonger framöver. Med en årslön på 109,2 miljoner kronor är hans nya kontrakt värt totalt 874 miljoner kronor.

Erik Karlsson: ”Siffrorna säger något annat”

Allt gick dock inte helt som planerat under fjolårssäsongen. Karlsson tvingades avstå från att spela en stor del av lagets matcher på grund av en ljumskskada och missade även avgörande matcher i slutspelsserien mot St. Louis Blues – där San Jose senare blev utslagna.

Karlsson opererade sig i slutet av maj, och menar att det inte kommer att påverka honom den kommande säsongen.

– Det borde inte vara något som ger mig problem igen, säger han till The Athletic. 

Efter fjolårets skadeproblem har Karlsson fått höra att han är en ”skadebenägen” spelare, ett påstående som han själv inte alls håller med om.

– Jag tror inte att du skulle hitta särskilt många om du tittade på alla som har spelat i ligan över tio år med de minuterna jag har och som har missat så få matcher som jag har gjort. Ja, jag har haft ett par skador. Det har alla. De första två, hälsenan och fotleden, där fanns det ingenting jag kunde göra. Jag blockerade ett skott.

Han fortsätter:

– Jag är väldigt stolt över att ha kunnat spela så mycket som jag gjort. Jag ligger på 747 matcher totalt och hade kunnat spela 84 matcher till. Jag tror att de siffrorna säger något annat än ”skadebenägen”.