Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag stirrade missbruket i vitögat – det knäckte mig”

NHL-fokus i ”Sportklubben”: Niklas Jihde om Bostons superkedja och allt inför NHL-matcherna i Globen.
Foto: PAUL SANCYA / AP TT NYHETSBYRÅN

I fjol stängdes NHL-spelaren Austin Watson av för såväl misshandel av sin flickvän som alkoholmissbruk.

Nu berättar hans flickvän, Jennifer Guardino, för första gången om händelserna det gångna året i Ida Björnstads podcast ”Off the Ice with Ida & Julie” och avslöjar att även hon kämpat mot missbruket. 

– Jag säger med stolthet att jag är människa som återhämtar sig från alkoholism och missbruk, säger hon. 

Det var en av fjolårssäsongens största skandaler i NHL. Nashville Predators forward Austin Watson, 27, stängdes först av i 27 matcher efter att han erkänt sig skyldig till misshandel av sin sambo på en bensinstation tidigare under sommaren. En oberoende förlikningsman minskade senare avstängningen till 19 matcher.

Han fick även en villkorlig dom på tre månader för misshandeln. 

Han kom tillbaka till spel i slutet på förra året och hann med att göra 34 matcher innan han stängdes av på nytt. Denna gång på grund av alkoholmissbruk. 

”Nashville Predators är sorgsna och besvikna för Austin Watson och hans familj när han nu påbörjar sin rehabilitering för alkoholrelaterat missbruk. Vi är tacksamma över det program som NHL och NHLPA tillhandahåller och kommer att samarbeta på alla möjliga sätt som är nödvändiga för att fortsätta stödja Austin och hans familj när de går igenom den här svåra tiden.”, skrev Predators i en kommuniké då. 

Avslöjar kampen mot missbruket

Den här säsongen är Watson tillbaka i spel med Predators. Han har spelat 16 matcher och noterats för 6 poäng. 

Nu väljer hans flickvän Jennifer Guardino att för första gången berätta om det gångna, mycket turbulenta året, i podcasten ”Off the Ice with Ida & Julie” som produceras av den svenska tv-personligheten Ida Björnstad (gift med Mattias Ekholm) och Julie Turris (gift med Kyle Turris). 

Guardino berättar i podcasten att hon länge själv levt med ett missbruk, precis som Watson. 

– Jag säger med stolthet att jag är människa som återhämtar sig från alkoholism och missbruk. Jag är på en bra plats i livet nu... När jag valde alkoholen före min dotter, det var vändpunkten i mitt liv. Jag stirrade missbruket i vitögat och det knäckte mig, men jag är en bättre mamma som ett resultat av det. 

Guardiona tillägger att hon och Watson båda är nyktra nu och på ”en riktigt bra plats i livet”. 

https://www.instagram.com/p/BxXqNThBr55/