Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag skulle vilja prata med Loui”

Loui Eriksson.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Jim Benning.Foto: BEN NELMS / AP CP
Travis Green.Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

Loui Eriksson väckte stor uppmärksamhet när han inför hockey-VM sa att han och Vancouver Canucks-tränaren Travis Green ”inte går ihop riktigt hundra”.

Nu har NHL-klubbens general manager Jim Benning kommenterat uttalandet.

– Jag skulle vilja prata med Loui om vad det var han egentligen menade, säger han till Sportsnet.

Loui Eriksson inledde sin NHL-karriär 2006 i Dallas Stars men spelar sedan 2016 i Vancouver Canucks.

Den senaste säsongen svarade svensken för 29 poäng – elva mål och 18 assist – på 81 matcher, där han även bänkades av tränaren Travis Green i en match i slutet av säsongen.

Eriksson var även en viktig del i Tre Kronors VM-lag, och inför mästerskapet öppnade han i en intervju med Hockeysverige upp om säsongen i Vancouver.

– Senaste två säsongerna har jag spelat mindre och i en defensiv roll. Jag kan inte heller göra samma poäng som innan om jag inte spelar så mycket i rollerna jag hade innan. På så vis går det inte riktigt att jämföra, men jag får göra mitt bästa och kämpa på, sa han då.

– Jag och tränaren går inte ihop riktigt hundra och det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten.

Eriksson bekräftade senare även för SportExpressen att det varit en tuff säsong – men att uttalandet inte var menat som någon kritik mot Vancouver-tränaren.

– Det var inget sånt, det var inget stort men det blev stort med de rubrikerna. Men vi är inte oense om något.

Jim Benning om Loui Eriksson: ”Skulle vilja prata”

Nu går Canucks general manager Jim Benning för första gången ut och kommenterar NHL-svenskens uttalande.

– Jag har inte haft möjlighet att prata med Loui om det än, jag har varit väldigt upptagen de senaste tre veckorna. Men jag har en del tid den här veckan så jag ska försöka få tag på honom. Jag skulle vilja prata med Loui om vad det var han egentligen menade med sitt uttalande, och jag tror att Travis vill göra samma sak, säger han i Sportsnets podcast ”Starting Lineup”. 

Loui Eriksson har varit i Vancouver i tre år och spelade den senaste säsongen under lagets dyraste kontrakt med en lön på 57 miljoner kronor per år.

Han är nu en av de spelare i NHL som kan komma att köpas ut från sitt kontrakt i sommar.

– Ja… Man vet ju aldrig vad som kan hända, så vi får se vad som händer i sommar. Jag kan inte veta hur framtiden ser ut, har Eriksson tidigare kommenterat saken.