Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Henke” avslöjar missen: ”Jag skojar faktiskt inte”

Henrik LundqvistFoto: THOMAS JOHANSSON / TT NYHETSBYRÅN
Mats ZuccarelloFoto: ANDY CLAYTON-KING / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CRAIG RUTTLE / AP FR61802 AP
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: TOMMY HOLL / IBL
1 / 7

De spelade nio säsonger ihop i New York Rangers och blev nära vänner.

Nu avslöjar Henrik Lundqvist hur Mats Zuccarello är utanför isen.

– Du kommer inte att tro att det här är sant, säger svensken till The Athletic. 

Efter nio säsonger i klubben trejdade Rangers Mats Zuccarello till Dallas Stars i slutet av förra säsongen. En känslosam Henrik Lundqvist ut i tårar när han ombads kommentera nyheten i en tv-intervju. 

– En av de mest unika spelarna och lagkamraterna jag någonsin haft. Jag kommer sakna dig något enormt, sa Lundqvist senare.

Och när Henrik Lundqvist nu, som en del i ett längre reportage om Mats Zuccarello, uttalar sig om norrmannen öser han återigen lovord över honom. Men han passar samtidigt på att ge en inblick i hur Zuccarello är utanför ishockeyrinken.

– När det kommer till hockeyn är Mats väldigt fokuserad och han vet vad som gäller. Men utanför hockeyn är det inte riktigt lika mycket struktur kring Mats och han är lite... överallt. Du borde fråga honom om en av hans första resor västerut. Du kommer inte att tro att det här är sant, men han lyckades glömma allt. Jag skojar inte. Han lämnade varenda liten sak i San Jose, säger Lundqvist till The Athletic.

Zuccarello: ”Jag behöver din hjälp”

Mats Zuccarello, som inför den här säsongen skrev ett femårskontrakt med Minnesota värt nästan 300 miljoner kronor, bekräftar Lundqvists historia.

– Vem berättade det för dig? Det var så länge sedan. Jag har försökt att glömma det. Det var en av mina första bortaresor. Vi hade spelat mot Sharks, jag satte mig på planet och börjar leta efter min telefon, jag letar min plånbok, jag letar min väska – och jag har ingenting med mig. Allt var kvar på hotellrummet. Jag sa ingenting på hela resan från Kalifornien till New York. När vi landade smög jag fram till vår manager och sa: ”Jag behöver din hjälp. Jag glömde allt i San Jose”, säger Zuccarello.

– Han bara kollade på mig: ”Vad i....!?”. Det blev en del samtal innan jag fick tillbaka mina saker.

Zuccarello stämmer även in i Lundqvist beskrivning av hur han är som person.

– Det är sån jag är. På rinken handlar allt om att jobba hårt, ha kul och vinna. Utanför isen är jag väldigt lättsam. Jag behöver bara en soffa och en tv så är jag nöjd. Men när jag kommer utanför mitt hus kan jag bli lite distraherad och... glömma bort saker, säger han.

TV: Fem NHL-svenskar att hålla koll på