Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag skakade – kände mig som ett litet barn”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Ikväll spelar Rasmus Dahlin och hans Buffalo Sabres match i Sverige.

På värmningen fick han besök i omklädningsrummet – av backlegendaren Nicklas Lidström.

– Jag skakade. Jag kände mig som ett barn, säger han.

Nicklas Lidström agerar expert på Viasats sändningar i helgen och var på plats tidigt i Globen för att hälsa på i omklädningsrummen.

När Buffalo tränade först under lördagsmorgonen fick svenska backstjärnan Rasmus Dahlin träffa Lidström – för första gången.

– Det där var coolt. Han är bäst genom tiderna. Det är han, säger Dahlin.

https://twitter.com/ByMHarrington/status/1192773729492840448

”En annorlunda värld nu”

Rasmus Dahlin är endast 19 år och gör sin andra säsong i NHL efter att ha gått först i draften 2018. Med andra ord tillkommer en del press och uppmärksamhet med det.

Lidström, å andra sidan, gick i tredje rundan som nummer 53 och ser skillnader hur det var då och nu.

–Jag var 21 när jag kom in (i NHL). Det var inte den hypen. Jag var en tredjerunda, jag var inte förväntad att vara en superstjärna eller franchisespelare. Jag kom in med Vladimir Konstantinov, två unga backar som kom in under ombyggnaden av Red Wings. Det är annorlunda nu, med sociala medier och bevakningen. Folk vet vem du är. Det var inte så när jag kom i tidigt 90-tal. Det är en annorlunda värld nu.

Imponeras av hans mogenhet

Trots att de inte har träffats tidigare har Lidström sett Dahlin spela förut, när han representerade Frölunda och imponerades redan då:

– Det var första gången vi träffades men jag såg honom spela i Frölunda för några år sedan och han är en mogen spelare för sin ålder. Det var han redan för två år sedan när jag såg honom.

– Som 17-åring såg han redo och mogen ut. Han såg hungrig ut, ville hänga med upp i spelet och spelade med en entusiasm. Det är vad man ser i dag också. Och som 19-åring, han är fortfarande ung.

Även Tampas Victor Hedman, som spelar i kväll, tycker det är kul att ”Lidas” är på plats:

– Kul att Nicklas Lidström är här, jag träffade honom första gången för många år sedan när han spelade i Detroit.