Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag såg att Henke var lite skymd där”

Hampus Lindholm.Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Mika Zibanejad.Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Henrik Lundqvist.Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN

ANAHEIM. Ett svenskt poängparty inför julen.

Anaheim-New York Rangers blev en blågul tillställning i Honda Center.

Roligast kanske för Hampus Lindholm, 25, som gjorde sitt första mål för säsongen med föräldrarna Petra och Jonas på läktaren.

– Det är lussekatterna och pepparkakorna, som är orsaken till den här segern, säger han glatt i omklädningsrummet efteråt.

Ducks vann med 4-3 efter straffläggning.

Hampus utnämndes till banans bäste spelare i konkurrens med Rangers tvåmålsskytt Mika Zibanejad och Lindholms lagkamrat Jakob Silfverberg, som gjorde ett mål.

Vi ska inte glömma Rickard Rakell, som lämnade isen med tre målgivande passningar på sitt konto.

Hampus kvitterade till 3-3 med 1.46 minuter kvar och räddade Anaheim till förlängning.

Hans backskott gick in under högerarmen på Henrik Lundqvist.

– Jag såg att han kanske var lite skymd på den sidan, så jag försökte få i väg pucken där mot Henkes klubbsida, säger Hampus.

Vinsten var efterlängtad för hemmalaget, då Ducks förlorat ett antal jämna matcher under den senaste tiden och under söndagen flyger till Philadelphia för en serie om fyra bortamatcher före jul.

Hampus hade också assist till Silfverbergs 1-2-mål, som var en helsvensk historia då också Rakell var med och spelade fram till fullträffen.

Om det var uppåt inne hos Ducks efter segern var det deppigare inne i Rangers omklädningsrum.

Man tappade 2-0 och 3-2 till en 3-4-förlust.

– Vi måste stänga matcherna bättre, det är för dåligt att vi släpper in dem i matchen ikväll, säger Zibanejad.

Han var annars den som försökte visa gästerna vägen med två tidiga mål i den första och tredje perioden.

x 1-0 gjorde Mika redan efter 10 sekunder sedan Anaheims lagkapten Ryan Getzlaf slagit en felpassning i egen zon och gett Rangers ett gratisläge.

x 3-2 sköt Zibanejad från den vänstra tekningscirkeln efter 1.14 av den sista perioden snett utifrån vänster. Ett skott som Ducksmålvakten John Gibson såg ut att tappa in.

Henrik Lundqvist hade en svettig match, där han räddade 39 av 42 skott och i flera fall handlade det om blixträddningar på skott från nära håll.

Men han hade också en oturlig sväng ut från kassen för att få stopp på ett förväntat skott från Adam Henrique och hann inte tillbaka i tid när Erik Gudbranson istället fick pucken och kunde göra 2-2 i öppen kasse.