Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: Usa Today Network / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: Paul Sancya / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Paul Sancya / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Paul Sancya / AP TT NYHETSBYRÅN

"Jag måste ha färdigt mitt kontrakt först"

Publicerad

LOS ANGELES. Robin Lehner, 25, fortsätter att storspela i kassen för Buffalo Sabres.

När Sabres vann borta över Detroit i natt med 2-1 räddade han 34 skott och utnämndes till banans bäste spelare.

Men Buffalo missar NHL-slutspelet, så Lehner kan vara en VM-målvakt för Tre Kronor i Köln i maj.

- Jag är absolut sugen på VM-spel i maj, men jag måste först ha färdigt mitt kontrakt med Buffalo, säger han.

Robin Lehner blir restricted free agent den 1 juli, men efter sin starka säsong i Sabres tyder allt på att klubben tecknar ett nytt flerårskontrakt med honom.

Robin Lehner har etablerat sig som en förstemålvakt i NHL och ligger på 8:e plats i målvaktsligan när den gäller bästa räddningsprocenten i vinter.

Kontraktsförhandlingarna avgör

Han är bäst bland de svenska målvakterna i NHL med sina 92,2 procent.

Lehner tjänar den här säsongen 27,7 miljoner kronor.

- Om mitt nya kontrakt är färdigt, så åker jag till VM men om det inte blir det så är det tufft, säger Robin.

Är förhandlingarna igång?

- Nej, vi börjar väl prata direkt efter säsongen. Vi får se vad som händer. Det är inte direkt upp till oss om hur snabbt det ska gå. Jag får hoppas på det bästa, säger Lehner.

 

LÄS MER: Tre Kronor får superlag i hockey-VM: "Vi kommer alla "

 

Bland de svenska NHL-målvakter som kan vara tillgängliga inför VM, då deras lag kommer att missa slutspelet om Stanley Cup, återfinns förutom Robin Lehner också hans kollega i Buffalo, Anders Nilsson, som också har ett utgående kontrakt.

Även Eddie Läck i Carolina och Jacob Markström i Vancouver finns att välja bland för förbundskapten Rikard Grönborg.

Buffalos mål i nattens match gjordes av Jack Eichel och Matt Moulson medan Tomas Tatar var Red Wings ende målskytt.

Där var Henrik Zetterberg med och assisterade, vilket betyder att han producerat 19 poäng, 2 mål och 17 assist, på senaste 14 matcherna.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag