Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har varit tydlig med det gentemot Rangers”

Lundqvists rival skadad i bilolycka
Foto: FRANK FRANKLIN II / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRIS O'MEARA / AP TT NYHETSBYRÅN

Trots skadan på Igor Sjestiorkin har Henrik Lundqvist varit förpassad till bänken.

Efter säsongen väntar ett beslut om framtiden.

– När tiden är inne kommer vi att se över min position och det är något jag varit tydlig med gentemot organisationen, säger Lundqvist till Nhl.com.

Sedan New York Rangers lyfte upp Igor Sjestiorkin från farmarlaget till NHL har Henrik Lundqvist, som fyller 38 år på måndag, befunnit sig i en ovan situation. 

Sedan nyår har den svenske målvaktsstjärnan endast startat fyra matcher. Det har nu snart gått en månad sedan senaste tillfället – och då blev han utbytt efter två perioder.

Inför NHL:s trading deadline i måndags gick det rykten att Henrik Lundqvist skulle kunna bli trejdad. Men så blev inte fallet. I stället kom beskedet att Igor Sjestiorkin fått en revbensfraktur i en bilolycka och den ryske målvaktssensationen väntas bli borta från spel i några veckor. 

Sedan dess har Rangers spelat tre matcher där Alexander Georgiev vaktat kassen i samtliga. Trots att Rangers spelade back-to-back med match både natten mot fredag och natten mot lördag var Henrik Lundqvist förpassad till bänken.

– Jag vet att vi kommer att sätta oss ned efter den här säsongen, men just nu och över de senaste veckorna så har mitt fokus varit att jobba hårt och vara redo. När tiden är inne kommer vi att se över min position och det är något jag varit tydlig med gentemot organisationen, säger Henrik Lundqvist till NHL.com.

Lundqvist har ett år kvar på kontraktet

Vad som händer nästa säsong är oklart. Henrik Lundqvist har ett år kvar på sitt jättekontrakt med en lönetaksträff på 8,5 miljoner dollar. Han har även en klausul i kontraktet som gör att en trejd endast kan bli aktuell om Lundqvist själv godkänner det. Det har även spekulerats i att det kan bli aktuellt för Rangers att köpa ut Lundqvist från sista året på kontraktet. 

– Jag har varit öppen med lagledningen över de två senaste åren så jag gått igenom den här processen, att när de känner att jag inte är någon bra lösning så tar vi ett snack om det, säger Henrik Lundqvist till NHL.com.

 – Det är lika bra att vara raka med varandra.

Lundqvist kan få chansen på söndag

Klubbpresidenten John Davidson säger att oavsett hur klubben och Lundqvist väljer att agera så är planen att ta den diskussion efter säsongen. 

– Något annat vore inte rätt mot Hank och hans familj. Eller för oss. Mer än så finns egentligen inte att säga om situationen just nu. Vi kommer att snacka. Vi kommer prata. Vi har haft många samtal med Hank genom det här och alla är med på hur läget är just nu. Jag är säker på att vi kommer att vi kommer att hitta en bra lösning oavsett vad vi kommer fram till, säger han till NHL.com

Klockan 18.00 på söndag, svensk tid, är det möjligt att Henrik Lundqvist får chansen igen, då Rangers ställs mot Phildelphia Flyers.