Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag har inte gjort ett liknande mål tidigare”

Foto: USA TODAY NETWORK / ED MULHOLLAND-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / ED MULHOLLAND-USA TODAY SPORTS/S SIPA USA

LOS ANGELES. Det blev en svensk målfest från båda håll när New Jersey Devils tog emot Los Angeles Kings natten till måndagen, svensk tid.

En så kallad ”spinorama” från Carl Grundström, 24, avgjorde tillställningen.

Med knappt nio minuter kvar fångade Grundström upp en lös puck i anfallszonen, snurrade runt ett halvt varv i skottsektorn och skickade i väg pucken under klubbhandsken på Devilsmålvakten Jon Gillies.

– Jag tror faktiskt inte jag har gjort ett liknande mål i NHL någon gång tidigare, säger han till SportExpresssen om 3-2-målet.

Det var matchens fjärde blågula fullträff för kvällen i Prudential Center i Newark, New Jersey.

Jesper Bratt gjorde både 1-0 och 2-1 för hemmalaget under den första perioden, hans 12:e och 13:e mål för säsongen. 

1-0-målet kom efter ett friläge, där Bratt grundlurade Kingsmålvakten Cal Petersen med några snabba dragningar.

2-1-målet kom i powerplay där Bratt direktsköt från den högra tekningscirkeln efter en fin crosspassning från Jack Hughes.

Mer an halva målet var öppet när Bratt klippte till. Cal Petersen hann inte alls med i sidledsförflyttningen den gången.

Victor Arvidsson med drygt fyra minuter kvar av mittenperioden sedan han fått fritt fram på högerkanten i en snabb kontring.

 ”Det var riktigt skönt att se”

Sedan stod matchen och vägde till i mitten av den sista perioden.

Efter kamp om pucken mellan Yegor Sharangovich (Devils) och Dustin Brown (Kings) längs ena långsargen hamnade pucken plötsligt hos Carl Grundström, som var snabbtänkt och satsade på ett direktskott samtidigt som han vände sig om i riktning motståndarkassen.

Devilsforwarden Jack Hughes försökte stoppa pucken att nå svensken när den kom in mot mitten av banan, men nådde inte riktigt fram.

Så Carl Grundström kunde till sin glädje se att hans snurrskott flög in i nätet.

– Det var riktigt skönt att se. Jag tror faktiskt inte att jag gjort ett liknande mål i NHL tidigare, säger han.

Hans första fullträff på femton matchen visade sig bli matchavgörande och Kings tog två poäng i den första av en serie av åtta matcher bortamatcher.

– Det där var ett smart avslut av Grundström, där han i en och samma rörelse tar emot och skjuter pucken snabbt, vilket överrumplar målvakten, berömde förre Kingsspelaren Jim Fox i tv-sändningen av matchen hos Bally Sports.