Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har gjort vartenda misstag man kan göra”

Robin Lehner vann Guldpucken: "En stor ära"
Robin Lehner
Foto: AMR ALFIKY / AP TT NYHETSBYRÅN
Alexander Nylander
Foto: JON DURR / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Alexander Nylanders NHL-karriär har fått en omstart i Chicago.

Och vid sidan av isen har han samtidigt hittat en bonusfamilj – i form av Robin och Donya Lehner samt deras barn.

– Jag växte ju upp i en stor familj, så det är underbart bara att ha folk runtomkring, säger Nylander till The Athletic.

Efter tre säsonger i Buffalos organisation trejdades Alexander Nylander, 21, i somras till Chicago. Där återförenades han med Robin Lehner – och under lagets träningscamp fick han ett erbjudande om att flytta in hos den sju år äldre målvakten.

– Jag vet vad som är lämpligt och vad som inte är det. Han är ung, han måste ha ett liv och ha kul också. Men jag har spelat i ligan ett tag nu och jag har troligtvis gjort vartenda misstag som man kan göra i den här ligan. Så jag kan guida honom på vissa områden. Jag tror att det är bra för honom, säger Robin Lehner till The Athletic.

– Jag har varit i samma situation. Under loppet av två och ett halvt år bodde jag nästa ett helt år på hotell i Ottawa. Jag var i hans ålder, eller till och med yngre. Det var inte optimalt. Så det här är väldigt bra. Han är en bra kille, han kommer från en bra familj och det är trevligt att ha honom här. Inte bara för hans skull, det är trevligt för oss också.

Nylander bor hos Lehner

Alexander Nylander tackade för erbjudandet och flyttade in hos familjen Lehner. Och där bor han fortfarande kvar.

– Det är fantastiskt. Jag växte ju upp i en stor familj, jag har fem syskon. Så det är underbart bara att ha folk runtomkring. Jag tycker att det är väldigt nyttigt. Att bo hos honom hjälper att bli en bättre spelare, och även att bättre utanför isen. Det har helt enkelt varit väldigt bra och jag är väldigt lycklig, säger Alexander Nylander.

Alexander Nylander har inga direkta sysslor i hemmet utan fungerar mer som storebror till Robin Lehner och hustrun Donyas femåriga son och tvååriga dotter. Hur det kan se ut en vanlig dag visade Robin Lehner nyligen med ett videoklipp. Till texten ”Betalar sin hyra” fick man där se hur Nylander bar runt på ena barnet samtidigt som det andra klängde sig fast i hans ben.

”Nylander har ett eget rum, men du hittar honom alltid i vardagsrummet”, skriver The Athletic i artikeln.

– Barnen har så mycket energi, det är galet. De bara studsar omkring överallt, säger Nylander.

https://twitter.com/RobinLehner/status/1196623972248498180?s=20

Crosby bodde hos Lemieux

Alexander Nylander är inte ensam i Blackhawks om att bo hemma hos en äldre lagkamrat. 19-årige Kirby Dach, klubbens förstaval i sommarens draft, bor hemma hos backveteranen Brent Seabrook, 34,  och hans familj.

Och historien har bevisat att det kan vara ett framgångsrikt koncept. Till exempel så bodde Sidney Crosby hemma hos Mario Lemieux under sin rookiesäsong samtidigt som Patrick Kane bodde hos Stan Bowman, då assisterande general manager, under sin första säsong i NHL.