Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag har en annan trofé i huvudet nu”

Foto: DAN HAMILTON / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN
Foto: CHRIS O'MEARA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JASON OGULNIK/POLARIS

LOS ANGELES. Han nämns som en av de hetaste kandidaterna till priset som bäste spelaren i Stanley Cup om Tampa Bay Lightning når finalen.

Men det är inget som betyder speciellt mycket för Victor Hedman inför semifinalen mot New York Islanders.

– Nej, det är inget jag bryr mig om i det här läget. Men jag hoppas att någon i vårt lag vinner Conn Smythe Trophy när allt är klart. Själv har jag en annan trofé i huvudet just nu, säger Hedman till SportExpressen.

Hedman, som var i final med Tampa Bay 2015, vet vad som krävs för att ”gå hela vägen”.

– Vi behöver vinna ytterligare åtta matcher. Vad jag lärt mig genom åren är att fokusera på en match i taget.

Victor Hedman, 29, gör sin 11:e säsong i NHL och har under senare år vuxit ut till Lightnings fältherre i försvaret.

Han är den store ledargestalten i laget nu när man saknar lagkaptenen och anfallsstjärnan Steven Stamkos.

Men den pressen är inget som berör honom, säger Victor.

– Jag har varit här ett tag nu och vet min roll. Jag försöker vara den bäste spelaren på isen i varje byte och tömma mig på allt jag har varje kväll. Stammer (Steven Stamkos) går inte att ersätta, men om vi andra lyfter oss alla ett snäpp så kan vi fylla luckan så bra det går.

”Det är både ja och nej...”

Tampa slog ut Boston Bruins i kvartsfinalen med 4-1 i matcher.

Det gav Hedman och kompani en knapp vecka ledigt innan det nu är dags att mäta krafterna med New York Islanders i kampen om finalplatsen på ligans östra halva.

– Mitt svar på frågan om det är bra eller dåligt att få så många spellediga dagar mitt under slutspelet är både ja och nej. Jag tackar inte nej att slå ut ett motståndarlag efter fem matcher, men å andra sidan gäller det att hålla fokus och ångan uppe inför nästa omgång.

Vad förväntar du dig av semifinalserien mot Islanders?

– Att det blir en väldigt tuff matchserie mot ett väldigt bra lag. Jag vet vilken typ av hockey de spelar och de har många skickliga spelare, så det är upp till oss att spela vårt eget spel.

Vad är Islanders bra på?

– De maler på och ger inte motståndarna mycket utrymme. De är duktiga på att boxa ut motståndarna mot kanterna, så det gäller att vi är på det direkt från start.

Ni var i final mot Chicago 2015, är den här upplagan av Tampa lika bra eller bättre?

– Jag hoppas så klart att den är bättre. Vi har slagit ut två bra lag (Columbus och Boston) i fem matcher på vägen hit.. Och vunnit fyra matcher efter förlängning.

Ni spelar bättre fysisk hockey nu efter att ha förstärkt laget den här säsongen med Zach Bogosian (Buffalo), Blake Coleman (New Jersey), Barclay Goodrow (San Jose) och Pat Maroon (St. Louis)?

– Jag håller med, nu har vi en väldigt bra mix av talang och tuffhet. Och vi har sju backar som kan transportera pucken upp i banan. Sedan är jag mycket nöjd med hur vi har försvarat oss. Plus att vi har världens bästa målvakt i Andrej Vasilevski.

Det var sagt att ni spelare skulle få ha flickvänner och fruar på plats i Bubblan nu när det blir dags för semifinalerna, hur är det med det?

– Vi har inte fått något definitivt besked ännu. Jag tror att man jobbar med frågan, säger Victor Hedman.

Varit ifrån familjerna i mer än 40 dagar

Enligt uppgifter i kanadensiska medier är det de kanadensiska myndigheterna krav på en veckas karantän för alla som anländer från utlandet som spökar.

NHL vill dessutom helst inte att de anhöriga som reser till Edmonton, där de fyra återstående lagen befinner sig, med kommersiellt flyg med tanke på risken att smittas av coronaviruset.

Spelarna i Tampa Bay, NY Islanders, Dallas och Vegas har nu varit borta från sina familjer sedan den 26 juli, vilket är 43 dagar.