Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilskan: ”Jag har aldrig sett något liknande”

Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Washington Capitals hade inga problem med att besegra Anaheim Ducks i den amerikanska huvudstaden i natt, svensk tid.

Men 5-2-segern fick en bitter eftersmak.

Capitalsforwarden Garnet Hathaway spottade i ansiktet på Ducksbacken Erik Gudbranson under ett bråk i slutet av den andra perioden och fick matchstraff.

– Jag har varit involverad i proffshockeyn i 30 år, men aldrig sett något liknande, kommenterade Anaheimcoachen Dallas Eakins efteråt.

Hathaway snedtände under ett slagsmål med Gudbranson efter 19.26 av mittenperioden när han fick ta emot ännu ett slag och spottade mot motståndaren.

– Lägre än så kan man inte förnedra sig. Det är en väldigt låg handling och något du bara inte gör under en match, men han gjorde det, sa Gudbranson när han mötte media efteråt.

Domaren Peter MacDougall stod nära bråkstakarna och uppfattade Hathaways spottloska.

Men för att vara säker på straffet kollade man video på händelsen innan domslutet om ett matchstraff kom.

Gudbranson tilldelades tio minuter för misconduct för det sena slaget.

Hans lagkamrat Nick Ritchie kom in i bråket som tredje man och fick matchstraff.

”Det har ingen plats inom hockeyn”

Garnet Hathaway, som riskerar böter och avstängning för förseelsen, var ångerfull efteråt.

– Det var olyckligt att en spottloska kom ut ur min mun när han träffade mig med en sucker punch. Det var inget jag planerade att göra utan det bara hände. Jag är medveten att det inte har någon plats inom hockeyn. Det var en stundens ingivelse och en felaktig reaktion av mig, säger Hathaway.

Washingtonmålvakten Braden Holtby räddade 32 skott och valdes till banans bäste spelare.

Alexander Ovetjkin gjorde sitt 15:e mål för säsongen och Capitals backstjärna John Carlson hade två assist och förlängde sin poängsvit till sju matcher.

Washington är ligans bästa lag så här långt poängmässigt med sina 36 poäng efter 23 omgångar.

I nattens andra NHL-match vann Arizona hemma över LA Kings med 3-0.

Det betyder att Coyotes behåller sin andraplats i tabellen för Pacific division bakom Edmonton och fortsätter vara ett skrällgäng på ligans västra halva.