Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag gissar att det är emot reglerna, men...”

Nicklas LidströmFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Mats SundinFoto: ANNA-KARIN NILSSON

LOS ANGELES. Team Lidström mot Team Sundin.

Det kom ca 10 000 åskådare för att de svenska NHL-legendarerna leda var sitt lag i Toronto Maple Leafs hemmaarenan Scotiabank Arena i natt, svensk tid.

Hur det gick?

Jo, Nicklas Lidströms gäng med gamla stjärnor från Detroit Red Wings vann efter straffläggning med 12-11 efter 8-8 vid full tid.

– Viktigt att spela till sig skryträttigheterna gentemot Mats för ett tag framöver, säger Lidas.

Veteranmatchen är ett traditionellt inslag under den årliga Hockey hall of fame-helgen i Toronto.

I år hade arrangörerna lockat Lidström, 49, som blev invald i Hockey Hall of Fame 2015, och Mats Sundin, 48, (invald 2012) att leda var sitt lag.

– Det roligaste var nog att få spela med gamla lagkompisar igen och spelare som jag mött genom åren, som Ken Morrow, Ryan Smyth, Michael Camalleri, med flera, säger Lidas.

Han var en av målskyttarna i Detroit och satte även en straff.

Mats Sundin var tvåmålsskytt hos Maple Leafs och även han satte en straff under avslutningen.

– Jag tillbringade morgonen med att åka skridskor i Maple Leafs träningsrink för att skaffa mig en fördel gentemot Nicklas. Sedan käkade jag pizza och en sallad, som pregame meal, skojade Mats när han mötte media.

Lidström och Sundin anlände tillsammans

Att det här mer var uppvisning än blodigt allvar förstod alla när Sundin och Lidström anlände tillsammans till arenan före matchen.

– Jag gissar att det är emot reglerna att umgås med motståndarna före matchen, men det här nya NHL, kommenterade Lidas med ett leende.

I Lidströms lag ingick också Jayna Hefford, Joey Kocur, Stephane Richer och Dino Ciccarelli medan Sudden hade hjälp av Wendel Clark, Nik Antropov, Al Iafrate, Hayley Wickenheiser och Marie-Philip Poulin.

Anders Hedberg, som tjänstgjorde som assisterande general manager i Maple Leafs under åren 1997-99, var en av lagets coacher i nattens match.