Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag blev orolig – bara fortsatte att tappa vikt”

Kan du svenskarna som vunnit fyra titlar?
Foto: BILDBYRÅN
Foto: USA TODAY Sports

VANCOUVER. Äntligen frisk igen och tillbaka i laguppställningen.

Calle Järnkrok, 28, har haft en tuff start på det nya året.

– Jag drabbades av en maginfluensa för fyra veckor sedan och spelade på till jag inte orkade längre. Jag förlorade mer än tio kilo, säger han efter Nashvilles söndagsträning i Vancouver inför måndagens möte med Canucks.

Järnkrok har inte spelat sedan den 29 januari när Predators gästade Washington. Det betyder att han missat lagets fem senaste matcher.

– Men nu börjar jag känna mig bättre, så jag har kunnat träna på is under de senaste dagarna och är redo att börja spela igen, säger han i omklädningsrummet till Vancouvers Rogers Arena.

Sjukdomen kom olyckligt tidsmässigt för Järnkrok, som på grund av skador i laget fick chansen till mer istid och en plats i Nashvilles toppkedjor.

Så kom magsjukan.

– Jag trodde först att det bara var ett magvirus eller något, men jag fortsatte förlora vikt och kände mig allt svagare. Så till slut gick det inte att spela längre och jag blev orolig att det var något allvarligare, berättar Calle.

”Ska bli skönt att komma hem”

En ordentlig läkarundersökning gav ett lugnande besked och nu har han varit med Predators under den fyra matcher långa turnén till Kanada för att kunna träna med laget dagligen.

Järnkrok har inte riktigt fått tillbaka matchvikten på 85 kilo.

– Det kommer att ta ett tag till, då jag var nere på 72-73 kilo när det var som värst. Och det ska bli skönt att komma hem igen, säger han efter att ha varit på resande fot under en dryg vecka.

Nashville ligger för dagen utanför en slutspelsplats i Western conference med tre poäng upp till den sista wild cardbiljetten, men man har några matcher till godo på lagen ovanför i tabellen.

– Slutspel ska det bli. Vårt försvarsspel har blivit bättre och där har vår nye coach (John Hynes) betytt mycket. Jag känner att vi är på rätt väg, säger Mattias Ekholm.

Svenskarna som glänser utan att få rubriker

Erik Granqvist lyfter fram svenskarna som gör ett stort jobb i det dolda i NHL.