Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Jag blev chockad när jag hörde det”

Foto: USA TODAY NETWORK / KIM KLEMENT-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

LOS ANGLES. Andra raka förlusten, men Vancouver Canucks skakade om regerande mästarna Tampa Bay ordentligt i nattens möte i västra Florida.

– Jag tycker att de var bättre än oss i kväll. De pressade oss ordentligt hela matchen, så vi får vara glada över den här segern, sa Lightnings Pierre-Edouard Bellemare i en tv-intervju med Bally Sports efter 4-2-vinsten. 

Vancouver var ute efter revansch efter 2-5-förlusten mot Florida Panthers i tisdags, som inledde den fem matcher långa turnén till östra USA.

Man hämtade sig snabbt i natt efter Steven Stamkos 1-0-mål i powerplay efter drygt tre minuters spel, där Tampas lagkapten i vanlig ordning serverades pucken för ett direktskott från den vänstra cirkeln av Victor Hedman.

Nio minuter senare kvitterade gästerna genom Matthew Highmore och sedan blev matchen en kraftmätning i högt tempo mellan två mycket bra lag, där målvakterna Andrej Vasilevskij (Tampa) och Thatcher Demko (Vancouver) storspelade.

Canuckscoachen Bruce Boudrebau hade möblerat om lite I kedjorna och placerat Elias Pettersson som ytterforward från start för första gången under svenskens NHL-karriär.

Han hade lagkaptenen Bo Horvat som center och Conor Garland på den andra kanten.

Elias hamnade inte i poängprotokollet, men hade två frilägen och ytterligare några bra chanser efter ett uppoffrande spel framför Tampakassen.

– Vancouver bjöd ett snabbt och aggressivt spel, som imponerade på mig, sa förre Tampastjärnan Dave Andreychuk, som numera är expertkommentator hos tv-kanalen Bally Sports.

”Vi uppträdde slött”

Enligt Tampaforwarden Ross Colton fick spelarna sig en utskällning av coachen Jon Cooper i den första pausen trots att man hade ledningen med 2-1 efter ett sent ledningsmål av Anthony Cirelli.

– Vi uppträdde slött under de första tjugo minuterna, så det var befogat. Det blev lite bättre när den andra perioden startade, men Canucks gav oss inget gratis, sa Colton efteråt.

Steven Stamkos utnämndes till banans bäste spelare. Han gjorde sitt 18.e mål i vinter, det 8:e i powerplay, och visade att han vid 31 års ålder fortfarande är en stjärna i ligan.

Men trots att han varit Lightnings bäste forward den här säsongen och toppar lagets interna poängliga på 45 poäng efter 38 matcher blev han inte uttagen till All Starmatchen i Las Vegas i början av februari när NHL presenterade laguppställningarna natten till fredagen, svensk tid.

– Jag blev chockad när jag hörde det. Han har varit het hela säsongen hos oss och det är svårt att leverera som han gjort när man varit i ligan länge, kommenterade Sverigebekantingen (Skellefteå) Pierre-Edouard Bellemare.

Vancouver har tre matcher kvar på den här resan, Man möter Carolina på lördag i Raleigh och sedan väntar Washington (söndag) och Nashville (tisdag).