Foto: Marianne Helm
 Foto: Marianne Helm

"Jag befarar att hela säsongen är förlorad"

Publicerad

LOS ANGELES. Inga nya förhandlingar planerade.

Dödläge råder i NHL-konflikten.

Och nu börjar spelarna befara det värsta.

- Ingen vet vad som kommer att hända. Jag hoppas på det bästa, men befarar det värsta. Att hela säsongen går förlorad, säger finländske NHL-stjärnan Teemu Selänne i en exklusiv intervju med SPORT-Expressen.

Teemu Selänne är ett av de största affischnamnen i NHL under de senaste 20 åren.

Han vann Stanley Cup med Anaheim 2007 och var så sent som förra säsongen lagets poängkung, 41 år gammal.

Det här skulle bli hans avskedssäsong efter 19 år i NHL.

- Det finns dagar när jag sitter i bilen och åker till rinken för att träna med några av de andra killarna i Ducks, som jag undrar varför jag gör det här. Vad är meningen?

- Men det gäller att ha disciplin och vara redo om ligan kommer i gång med kort varsel. Men det är tufft att hitta motivation just nu.

"De vill ju inte ens förhandla"

Den annars alltid glade Selänne ser bekymrad ut när vi träffar honom efter ett två timmar långt ispass i Orange County, söder om Los Angeles.

- Ingen kunde tro att konflikten skulle pågå så här länge. Jag är överraskad över att vi hamnat i den här situationen, säger den nu 42-årige NHL-veteranen.

Han är ordentligt besviken på klubbägarna och NHL- ledningen.

- Deras sätt att behandla oss under lockouten gör mig upprörd. De vill ju inte ens förhandla utan har bara lämnat bud med innebörden "take-it-or-leave-it". Så gör man inte. Det är inte att förhandla med god vilja.

- Just den här biten när det gäller ägarnas sätt att uppträda gentemot oss gör mig mest besviken, säger Selänne.

Han hävdar att det inte finns någon spricka bland spelarna.

- Vi spelare håller ihop som en familj.

"Det är inte okej"

San Joses svenske backtuffing Douglas Murray deltog i förhandlingarna med medlarna i New Jersey i onsdags.

Han kom tillbaka till Kalifornien sent torsdag kväll. Mycket besviken över att inga framsteg kunde göras den här veckan.

- Det är för jävligt, helt enkelt.

Murray försöker vara positiv och tro på en lösnig, men säger att det blir allt svårare.

- Jag börjar tappa ord för hela processen, det här som händer är väldigt tråkigt för hela hockeyn.

"Dougie" har deltagit i förhandlingarna under hela hösten.

- Jag tycker att det är en tråkig situation, det känns lite onödigt att vi hamnat där vi är. Vi har gett ägarna de pengar de ville ha, de där extra sju procenten. Det är väldigt frustrerande att det inte har räckt. Det är inte okej vad som pågår, säger Murray.

Vancouverstjärnan Henrik Sedin är bekymrad:

- Det är helt och hållet upp till ägarna nu om vi ska kunna rädda säsongen. Tiden börjar bli knapp.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag