Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USAFoto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
 Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Foto: JOHN MCCOY / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: JOHN MCCOY / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JOHN MCCOY / AP TT NYHETSBYRÅN

Iskallaste laget gick på rejäl knock i natt

Publicerad

LOS ANGELES. St. Louis Blues kom till Los Angeles med nio förluster på de tio senaste matcherna.

Och vad händer?

Jo, man vinner på bortaplan med 7-2 över stjärnspäckade Kings.

- Äntligen. Vi behövde göra lite mål, det är bra för självförtroendet hos många av oss, säger Alexander Steen, 34.

Han hade en assist och var +2 liksom kedjekamraten Patrik Berglund.

Tredje svensken i laget, backen Carl Gunnarsson, blev utan poäng men lämnade isen med +3.

Bluesförsvaret hade en stor dag i Staples Center med tre mål, två assist och +12.

- Vår målvakt, Jake Allen, gjorde en ny bra match. Det ska vi inte heller glömma, säger Gunnarsson, som bildade ett framgångsrikt backpar ihop med Alex Pietrangelo (mål, assist, +5).

St Louis har häng på slutspelsplatserna

Med lördagens seger har St. Louis kontakt med lagen just ovan slutspelsstrecket i Western conference. Det är tre poäng till Colorado, som parkerar på den sista slutspelsplatsen (wild card).

Steen summerar säsongen så här långt på det här sättet:

- Det har varit upp och ner, men vi har spelat hyfsat bra fast vi har varit klena med avslutningarna. Men nu fick vi utdelning i kväll, så det var bra. Och viktigt för självförtroendet.

Vad betyder det här för fortsättningen?

- Tja, två poäng. Nu är det bara att blicka framåt mot Anaheim på måndag.

Hur frustrerande är det att gå igenom en sådan period, som ni haft med bara en seger på tio matcher?

- Det har varit upp och ner sedan i november för oss, så det är något vi har kämpat med sedan dess. Klart att det är jobbigt och att det tar lite på självförtroendet i laget. Det här var en bra match för oss, där vi fick chansen att bygga upp oss lite grann. Men i slutändan är det bara två poäng, så det gäller för oss att bara gå vidare.

Har ni omgrupperat nu sedan ni tappade Paul Stastny till Winnipeg på trading deadline, är det glömt nu?

- Glömt och glömt, vet jag inte. Det gäller bara att gå vidare, vi har ju inget annat val. Det här är vårt lag nu och det gäller att bygga vidare på den här segern och fortsätta att ta poäng.

Steen: "Det finns inget annat alternativ"

Till play off ska ni?

- Ja, det finns inget annat alternativ. Till slutspel ska vi, säger Steen.

Tredje länken i svenskkedjan var kanadensaren Kyle Brodziak, som svarade för ett mål och en assist.

 Hos LA Kings hade stjärnorna Drew Doughty (-4) och Anze Kopitar (-4) en tung dag. men sämsta facit hade Derek Forbort med sina -5.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag