Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Inte varje match man får göra det”

Foto: GREGORY FISHER/ICON SPORTSWIRE VIA WWW. / IMAGO IMAGES/ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE

LOS ANGELES. Han är känd som en defensiv backkämpe.

Men i natt, svensk tid, klev Anton Strålman, 33, fram och var tvåmålsskytt när Florida Panthers besegrade Nashville med 3-0.

– Inte varje match man får sätta dit två puckar, men jag har försökt vara lite mer opportunistisk under senare tid och det gav utdelning ikväll, säger Strålman.

Det var inget snack om vem som var matchens lirare i BB&T Center i Sunrise den här lördagskvällen.

– Det här var en av våra bättre matcher i höst. Vi har läckt bakåt tidigare och pratat om det. Nu fick vi bevisa för oss själva att vi kan spela smart också i egen zon, säger Anton.

Han gav Panhters ledningen i matchen tidigt i den andra perioden med när han störtade fram i den högra tekningscirkeln och klippte till på en retur sedan Colton Sceviour skjutit.

– Pucken låg på högkant när jag sköt, så jag var inte själv säker på vart den skulle ta vägen. Glädjande nog försvann den i kassen, säger han.

Strålmans 2-0-mål kom efter 8.38 minuter av den tredje perioden när han gav sig in framför Predatorskassen och tryckte till från nära håll på en framspelning från Vincent Trochek från en position bakom den förlängda mållinjen.

– Jag såg ingen annan av våra spelare på den kanten, så jag tog några skär framåt för att hjälpa Trochek. Jag tror några av våra killar hade åkt för att byta. Jag försökte få till ett snabbt avslut och få pucken på mål bara. Tror den gick in mellan benskydden på deras målvakt, berättar Strålman när han är på väg hem från arenan med familjen i bilen.

”Det gynnade oss”

Hans första mål för säsongen dröjde till den 26.e omgången.

– Jag hade några bra lägen under de första tio matcherna, men det ville sig inte riktigt med avsluten.

Nashville hade spelat kvällen före i Carolina, där man vann med 3-0.

– Vi visste att det kunde bli tungt för dem om vi skaffade oss ledningen med något eller några mål. Så är det ofta när man spelar två kvällar i rad på bortaplan och har rest efter den första matchen. Så det gynnade oss.

Anton säger att han trivs i Panthers dit han kom i somras efter fem säsonger med Tampa Bay Lightning.

– Det tar lite tid att komma in i allt. Inte minst när det gäller familjen och man har barn, som ska byta skola. Men nu tycker jag att vi kommit bra på plats. Hockeymässigt är det inga problem, laget består av jättefina killar.

Strålman har med nattens två fullträffar fått ihop 10 poäng.