Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ingen förstår vilken hjälte min hustru är”

Hustrun Melinda födde en dotter under torsdagen.
Erik och Melinda Karlsson.Foto: BILDBYRÅN / ACTION IMAGES
Foto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN

ANAHEIM. Tredje raka förlusten och dystra miner i omklädningsrummet hos San Jose Sharks efteråt.

Men för Erik Karlsson, 28, finns det glädje också.

Massor av glädje.

Han blev pappa till en dotter tidigare i veckan under dramatiska former.

– Ingen förstår vilken hjälte min hustru Melinda är efter vad hon har gått igenom under graviditeten. Men nu är det bara lycka för oss sedan dottern Harlow kom till världen i onsdags, säger han efter 1-3-förlusten borta mot Anaheim i morse, svensk tid.

Han fick störta hem timmarna före nedsläpp i Las Vegas i onsdags när allt förändrades hemma i San Jose med födseln av makarnas dotter.

– Det var planerat att hon skulle födas med kejsarsnitt den 15:e, men jag fick ett samtal att jag skulle kasta mig på första bästa flyg hem, säger Erik under en intervju i korridoren utanför omklädningsrummet i Honda Center.

Jodå, han hann till sjukhuset i San Jose innan Harlow föddes.

– Med några timmars marginal hann jag hem och det var en fantastisk känsla att se henne födas efter allt vi har gått igenom. Vi hade ett andra missfall förra hösten, så det här var tredje gången gillt. Jag är så oerhört glad och stolt, säger Erik med ett leende.

Han tillbringade hela fredagen tillsammans med Melinda och Harlow på sjukhuset innan Sharks tog emot Vegas Golden Knights på kvällen.

– Sedan var jag tvungen att resa med laget direkt efter matchen till Anaheim, så jag hann inte se dem mer. Och nu ska vi vidare till Nashville i kväll, där vi möter Predators på tisdag och sedan åker vi till Chicago för match där torsdag kväll innan jag får komma hem igen. Men då hoppas jag att Melinda och Harlow är hemma från sjukhuset.

Erik Karlsson är glad över alla lyckönskningar och försöker nu bara titta framåt.

– Melinda har kämpat helt otroligt för att ro den här graviditeten i hamn. Hon har fått hålla sig i stillhet i åtta månader och gjort täta sjukhusbesök med en massa provtagningar hela tiden. Jag är oerhört stolt över henne.

Känslan att vara pappa, hur stor är den för dig?

– Den är enormt stor. Precis som alla andra har jag fått höra av vänner och bekanta hur speciellt det är att bli förälder och precis som alla andra har jag naturligtvis inte förstått vilken känsla det är när det väl händer. När jag fick hålla Harlow första gången var det total lycka.

Erik Karlsson: ”Ville ligga lågt”

Hur mycket sömn har det blivit under de här dramatiska dygnen?

– Inte mycket, haha...

Kan du och familjen blicka framåt nu?

– Ja, eftersom Harlow föddes för tidigt kommer hon och Melinda att vara kvar på sjukhuset under ytterligare några dygn. Men nu andas hon själv utan hjälp, men immunförsvaret tar några dagar att utvecklas och allt det där.

Efter allt det jobbiga ni har gått genom, det här hindrar inte att ni kan få fler barn?

– Nej, den sjukdom Melinda lider av visar sig bara under graviditeten och gör att hon måste hålla sig i stillhet. Men visst ska vi ha fler barn, det är tanken. Men först ska vi njuta av det här.

Ni höll medvetet graviditeten hemlig?

– Vi kände att efter allt som hade hänt tidigare, så ville vi ligga lågt den här gången och det var skönt att slippa svara på en massa frågor.

Hur känner du dig på isen efter allt som hänt?

– Jag känner mig bra. Kvällens match var ett steg i rätt riktning även om vi förlorade. Men det är tidigt på säsongen och vi har saknat en viktig länk i Evander Kane, som missat alla tre matcherna på grund av avstängning. Han kommer nu tillbaka i veckan och det betyder mycket för oss.

Du stod för framspelningen till ert 1-1-mål, betyder det något?

– Nja, kanske inte när vi förlorade igen, men som sagt, jag är inte orolig varken för mitt eget spel eller laget. Vi vänder det här även om det kanske ser mörkt ut för oss gubbar just nu.

 

LÄS MER: Kritiken mot Stefan Holm: ”Man blir mörkrädd” 

LÄS MER: Bisarra scenerna på VM: ”Det blev hjärnsläpp” 

https://www.instagram.com/p/B3LXJmVhwQP/