Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Imponerande – han är deras ryggrad”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Victor Hedman, 29, tog hem storslam i Stanley Cupfinalen.

Han kombinerade mästartiteln och namnet på bucklan med en annan trofé, Conn Smythe Trophy.

– Victor har gjort en imponerande resa och tillhört världstoppen på backsidan i flera år nu. Att vara ryggraden och bära ett mästarlag som han gjort i Tampa Bay under den här säsongen, är verkligen beundransvärt, säger Markus Näslund.

Hedmans landslagskamrater Daniel och Henrik Sedin hyllar också via SportExpressen Tampastjärnan.

– Fantastiskt kul för Hedman och han var väl värd Conn Smythe. Skönt att få se honom vinna cupen efter många chanser, säger Henrik Sedin.

Tvillingbrorsan Daniel följde också finaldramat från hemmet i Vancouver.

– Jag har följt årets slutspel ganska bra och Victor förtjänade att vinna Conn Smythe. Han har varit ryggraden i Tampa under hela slutspelet och dessutom gjort viktiga mål, menar Danne.

För Markus Näslund har Hedmans utveckling till en världsback inte kommit som någon överraskning.

– Jag minns när vi tog med honom som 16-åring i Icebreakers under en turné till Finland och hur han klarade sig galant mot etablerade finländska NHL-stjärnor i den uppvisningsmatchen. Han hade inte växt färdigt, men tog för sig på isen. Foppa och vi andra såg redan där att han skulle bli en stjärna, säger Markus.

Vad gör Victor så bra?

– Han har det mesta och har tagit steg i sin utveckling år för år. Dessutom är han en kanonkille och en förebild för alla ungdomar både på och utanför isen. Jag kunde inte vara gladare för hans skull, säger Näslund.

Peter Forsberg: ”Starkt”

Peter Forsberg har tittat på årets Stanley Cupfinal på tv hemma i Zug i Schweiz och som Modoit är han stolt över Hedmans framfart.

– Jättekul för Victor att han fick den här framgången. Det har verkligen varit tryck på Tampa Bay i år, då de tidigt utpekades som favoriter. Då är det starkt att gå hela vägen och vinna mästartiteln, säger Foppa.

Nicklas Bäckström var med och ledde Washington Capitals till Stanley Cup 2018-

Bäckis säger så här till SportExpressen från hemmet utanför den amerikanska huvudstaden:

– Magiskt att Victor vann Conn Smythe Trophy också. Otroligt bra och välförtjänt. Dessutom är Hedman en riktigt bra kille utanför isen också.