Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ilsknar till – efter det retfulla målet

Foto: USA TODAY NETWORK / TIMOTHY T. LUDWIG-USA TODAY SPOR SIPA USA

LOS ANGELES. Precis när Rasmus Dahlin, 20, spelat upp sig och fått lite flyt i Buffalo Sabres kom ett nytt bakslag.

Via svenskens högra ben lyckades Alexander Ovetjkin turligt få in ett skott långt utifrån, som gav Washington ledningen med 2-0 i nattens möte, som slutade med en 4-3-seger till slut för Capitals.

Dahlin kunde inte hålla tillbaka sin ilska utan svingade klubban och drämde den i målburen.

Rasmus tog dock revansch sju minuter senare när han spelade fram Henri Jokiharju till 1-2.

Det var Dahlins 5:e poäng under de senaste fyra matcherna, där han gjort ett mål och assisterat till ytterligare fyra.

– Det är lätt att förstå Rasmus Dahlins besvikelse när han gör självmål, men det där är bara ren otur. Pucken tar på underbenet utan att han hinner se den komma och ändrar riktning, vilket ställer Buffalomålvakten Dustin Tokarski, kommenterade förre NHL-spelaren Brian Lawton i tv-studion hos NHL Network.

Både Lawton och kollegan Mike Johnson i expertpanelen berömde annars Rasmus Dahlin för hans insatser under de senaste matcherna.

”Sett ut som en ny spelare”

– Efter tränarbytet har Dahlin sett ut som en ny spelare. Han verkar inte lika rädd att göra misstag längre. Förhoppningsvis går hans utvecklingskurva åt rätt håll nu efter en strulig säsong, fortsatte Lawton.

Mike Johnson hoppades att Sabres bättre kan hjälpa Dahlin, som draftades som nummer ett 2018, i utvecklingen från talang till stjärna.

– Hans första två år i NHL har varit bortkastade utvecklingsmässigt. Det är inte lätt att hålla balansen mellan ansvarsfullt spel och våga sig på saker när laget är så ostabilt. Han är tänkt att bli en franchise player i Buffalo, men då måste klubben ge honom en bättre omgivning. Får han bara hjälp, så kommer han att hitta tillbaka till sig själv och bli en fantastisk spelare i den här ligan, summerade Mike Johnson.

Med sitt 21:a mål för säsongen är nu Ovetjkin uppe i 727 fullträffar under NHL-karriären och är bara fyra mål bakom Marcel Dionne på femteplatsen när det gäller listan över NHL:s bästa målskyttar genom tiderna.