Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan mot orden efter Karlssons mål: ”Löjligt”

Erik Karlsson blev matchhjälte för sitt San José i den tredje semifinalen. Foto: RICHARD ULREICH/CSM/REX / RICHARD ULREICH/CSM/REX REX
San José leder med 2-1 i matcher. Foto: JEFF ROBERSON / AP TT NYHETSBYRÅN

Erik Karlssons avgörande mål i match tre mot St Louis Blues har varit NHL:s stora snackis de senaste dagarna.

Men påståendet att San Jose Sharks skulle haft tur får deras tränare Pete DeBoer att reagera. 

– Det är löjligt att säga det, säger han till The Athletic

Under natten mot torsdagen tog San Jose Sharks ledningen med 2-1 i matcher i Stanley Cupsemifinalen mot St Louis Blues. 

Detta tack vare en svensk duo. På övertid hittade Gustav Nyquist fram till Erik Karlsson som stänkte in det avgörande målet. Men det har blivit kontroversiellt. För i situationen som leder till att Nyquist får pucken så slår Timo Meier till pucken med handsken, något som är regelvidrigt. 

Problemet? En passning med handen måste dömas på isen, annars kan inte domarna videogranska det. Så blev inte fallet och Sharks fick sin seger. 

Ilsknar till efter orden om Erik Karlssons mål

Domarmissen har diskuterats flitigt i NHL-världen de senaste dagarna, men inför match fyra fick Sharkstränaren Pete DeBoer frågan om han tyckte att hans lag hade haft tur. 

Då surnade han till. 

- Det river i mig när man använder såna ord. För det här laget har spelat fyra utslagsmatcher det här slutspelet, mot både Vegas Golden Knights och Colorado Avalanche. Så det är löjligt att påstå att vi skulle haft tur, säger han till The Athletic

”Det är respektlöst mot oss”

DeBoer menar att man måste ha förståelse för domarna i det här fallet. Spelet på isen går väldigt fort. Dessutom menar DeBoer att felaktiga domslut jämnar ut sig över en säsong, så man kan inte ”anklaga” ett lag för att ha tur. 

- Vi har fått domslut med oss - och domslut mot oss. Vi står fortsatt starka. Att någon ska förminska det genom att kalla det ”tur”. Det är respektlöst mot oss och det vi åstadkommit så här långt.