Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kritik mot bilderna i Stanley Cup-finalen

Enterpriseflaggan syns längst till höger i bild. Foto: NBCSN
Foto: JEFF ROBERSON / AP TT NYHETSBYRÅN

En av de stora snackisarna från Stanley Cupfinalen mellan Boston Bruins och St Louis Blues handlar om allt annat än spelet. 

I stället handlar det om en flagga som hölls fram under nationalsången i den tredje finalmatchen. 

- Är det tidernas sämsta idé?, säger radioankaret Mark Louis Rykczyk. 

I helgen flyttade Stanley Cupfinalen till St Louis, Missouri. St Louis Blues välkomnade Boston Bruins till sin hemmais - och åkte på storstryk med 2-7. 

Men det är inte det som har diskuterats mest i NHL-världen de senaste dagarna, utan det är en flagga som fick ta plats på isen när nationalsången skulle sjungas inför den tredje finalmatchen. 

Jämte den amerikanska flaggan, Missouris delstatsflagga samt St Louis stadsflagga så vajade en fana med biluthyrningsfirman Enterprises logotyp. 

Så hånas St Louis för flaggan

Enterprise är storsponsor till Blues och äger bland annat namnrättigheterna till arenan, men beslutet att låta flaggan ta plats bredvid de andra flaggorna har lett till hån och kritik. 

Zero Blog Thirty, en blogg för arméveteraner, ser det roliga i situationen.

”Det är så bisarrt att vi bara kan skratta åt det”, skriver de på Twitter.  

Även den stora amerikanska sajten Deadspin gör sig lustig över flaggan. 

”Den strålade i vitt för frihet och grönt för kommersialism. Den hölls högt och stolt för USA. Enterprise flagga - må den länge bäras högt”, skriver de.  

Ilskan mot Enterpriseflaggan: ”Äckligt och smaklöst”

Alla tycker dock inte det är lika kul. Reporten Paul Lukas kallade det för ”kräkframkallande” samt ”äckligt och smaklöst”

Radioankaret Mark Louis Rykczyk frågar sig om det är ”tidernas sämsta idé” medan Wall Street Journalreportern Adam Rubenfire säger: ”Det är bisarrt att en polis ska bära en flagga med Enterprise logga. Dålig idé av St Louis”

Under natten mot tisdagen kvitterade St Louis Blues till 2-2 i matcher i Stanley Cupfinalen på hemmais mot Boston Bruins. Ryan O'Reilly blev hemmalagets stora hjälte med två mål i 4-2-segern. 

Inför den matchen tog Enterpriseflaggan inte plats på isen innan nationalsången.