Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ilskan efter avhoppet: "Ta mig härifrån nu!"

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: / TV4

Ida Björnstad blev ifrågasatt och utskälld när hon lämnade TV4 för att leva tillsammans med NHL-stjärnan Mattias Ekholm i USA. 

Nu berättar hon om den tuffa perioden i SportExpressens nya podcast "Jag är ingen hockeyfru". 

– Sista tiden i Sverige kände jag bara, kan nån ta mig härifrån och ta mig till Mattias?, säger Björnstad i podcasten. 

Det var i augusti i fjol som Ida Björnstad meddelade att hon skulle säga upp sig från TV4. Tv-profilen, som gjorde sig ett namn i C Mores SHL-sändningar, skulle flytta till USA för att bo med kärleken Mattias Ekholm, NHL-proffs i Nashville Predators. 

Björnstad, som varit hockeyreporter i TV4 och C More, berättar i nya SportExpressen-podcasten "Jag är ingen hockeyfru" att hennes beslut möttes med skepsis. 

https://www.instagram.com/p/BdJ2mkKA_kc/?hl=sv&taken-by=ibjornstad

Ida Björnstad påhoppad 

– Det var supertufft att säga upp sig från TV4 och lämna. Men i samma veva som mitt förhållande med Mattias blev offentligt så ändrade folk sin attityd gentemot mig. Jag fick höra så otroligt många gånger om det här: “Jaha, ska du bli en hockeyfru nu? Vad ska du göra i USA?”. Sista tiden i Sverige kände jag bara, kan nån ta mig härifrån och ta mig till Mattias? Jag orkar inte med att hålla fler försvarstal, säger Björnstad i podcasten. 

– Jag möttes av skällsord och ifrågasättande.

Jennifer Persson, som är ihop med Ekholms lagkamrat Filip Forsberg, är programledare i "Jag är ingen hockeyfru" tillsammans med Björnstad. Hon känner igen sig i beskrivningen. 

https://www.instagram.com/p/BYgzh3pHIXM/?hl=sv&taken-by=jenniferperssn

– Man måste försvara sig hela tiden. Det är så sjukt. När jag var ute på krogen och precis hade blivit tillsammans med Filip fick jag höra saker rätt i ansiktet. “Hockeyhora” eller “golddigger”. Är inte det helt sjukt?, säger Persson.

"Har varit superjobbigt"

För Björnstad innebar det nya förhållandet att hon kände att folk betraktade henne på ett nytt sätt. 

https://www.instagram.com/p/Bag2LaPAcPl/?hl=sv&taken-by=ibjornstad

– Det var en supermärklig situation, att gå från ett yrke där jag var jättesjälvständig, till att bli en “hockeyfru”. Det har varit superjobbigt. Jag är superglad att jag har träffat världens bäste man, men det betyder inte att jag är en “hockeyhora” eller golddigger, säger hon. 

– Det är märkligt att man inte kan se det i ett större perspektiv. Att man inte kan ha tillit till att det var kärleken som förde oss hit.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!