Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: / TV4Foto: / TV4
 Foto: / TV4

Ilskan efter avhoppet: "Ta mig härifrån nu!"

Publicerad

Ida Björnstad blev ifrågasatt och utskälld när hon lämnade TV4 för att leva tillsammans med NHL-stjärnan Mattias Ekholm i USA. 

Nu berättar hon om den tuffa perioden i SportExpressens nya podcast "Jag är ingen hockeyfru". 

– Sista tiden i Sverige kände jag bara, kan nån ta mig härifrån och ta mig till Mattias?, säger Björnstad i podcasten. 

Det var i augusti i fjol som Ida Björnstad meddelade att hon skulle säga upp sig från TV4. Tv-profilen, som gjorde sig ett namn i C Mores SHL-sändningar, skulle flytta till USA för att bo med kärleken Mattias Ekholm, NHL-proffs i Nashville Predators. 

Björnstad, som varit hockeyreporter i TV4 och C More, berättar i nya SportExpressen-podcasten "Jag är ingen hockeyfru" att hennes beslut möttes med skepsis. 

https://www.instagram.com/p/BdJ2mkKA_kc/?hl=sv&taken-by=ibjornstad

Ida Björnstad påhoppad 

– Det var supertufft att säga upp sig från TV4 och lämna. Men i samma veva som mitt förhållande med Mattias blev offentligt så ändrade folk sin attityd gentemot mig. Jag fick höra så otroligt många gånger om det här: “Jaha, ska du bli en hockeyfru nu? Vad ska du göra i USA?”. Sista tiden i Sverige kände jag bara, kan nån ta mig härifrån och ta mig till Mattias? Jag orkar inte med att hålla fler försvarstal, säger Björnstad i podcasten. 

– Jag möttes av skällsord och ifrågasättande.

Jennifer Persson, som är ihop med Ekholms lagkamrat Filip Forsberg, är programledare i "Jag är ingen hockeyfru" tillsammans med Björnstad. Hon känner igen sig i beskrivningen. 

https://www.instagram.com/p/BYgzh3pHIXM/?hl=sv&taken-by=jenniferperssn

– Man måste försvara sig hela tiden. Det är så sjukt. När jag var ute på krogen och precis hade blivit tillsammans med Filip fick jag höra saker rätt i ansiktet. “Hockeyhora” eller “golddigger”. Är inte det helt sjukt?, säger Persson.

"Har varit superjobbigt"

För Björnstad innebar det nya förhållandet att hon kände att folk betraktade henne på ett nytt sätt. 

https://www.instagram.com/p/Bag2LaPAcPl/?hl=sv&taken-by=ibjornstad

– Det var en supermärklig situation, att gå från ett yrke där jag var jättesjälvständig, till att bli en “hockeyfru”. Det har varit superjobbigt. Jag är superglad att jag har träffat världens bäste man, men det betyder inte att jag är en “hockeyhora” eller golddigger, säger hon. 

– Det är märkligt att man inte kan se det i ett större perspektiv. Att man inte kan ha tillit till att det var kärleken som förde oss hit.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag