Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

Ikonernas besvikelse efter Modo-fiaskot

Publicerad

LOS ANGELES. Modo Hockey gjorde fiasko i hockeyallsvenskan för andra året i rad.

Något som får klubbens stjärnor i NHL att deppa.

- Det är absolut inte bra att missa för andra året i rad. Med den truppen man har ska man vara topp åtta varje år, säger Tobias Enström, 33, i Winnipeg Jets.

Modo Hockey har fostrat många NHL-stjärnor genom åren.

Här finns namn, som Anders Hedberg, Thomas Gradin, Lasse Lindgren, Lars Molin, Peter Forsberg, Markus Näslund, Niklas Sundström, Mattias Timander, Per Svartvadet och Samuel Påhlsson för att nämna några.

I dag återfinns Modospelare, som Daniel Sedin, Henrik Sedin, Victor Hedman, Tobias Enström och Adrian Kempe i NHL.

"Bära Modotröjan ska vara det finaste som finns"

Enström var med och vann SM-guldet 2007 innan han flyttade över till Nordamerika och blev proffs i NHL.

Han har sin bror Tommy i årets upplaga av Modo och känner för laget.

- Det är svårt för mig att säga vad det sitter i, som inte har varit hemma på ett långt tag. Men man måste ha krav på varandra, att bära Modotröjan ska vara det finaste som finns, säger Tobias efter nattens 3-2-seger med Winnipeg borta mot New Jersey.

- Alla kan ha dåliga dagar, men det gäller att hata att förlora. Att jobba hårt varje kväll är något man ska kunna kräva av varandra. Jag tycker att med den truppen man har ska man vara topp åtta varje år, fortsätter Enström.

"Mest kritiska situationen någonsin"

Markus Näslund:

– Det är så klart ett utsatt och jobbigt läge för Modo som förening, antagligen det mest kritiska någonsin, säger han.

Vad måste göras?

– Jag har för dålig insyn i den dagliga verksamheten för att uttala mig. Jag har stort förtroende för Micke Sundlöv och hoppas att han får jobba långsiktigt med det sportsliga.

Daniel Sedin, 37, i Vancouver Canucks säger så här angående Modos miss.

- Tråkigt att de inte tog sig till slutspel i Hockeyallsvenskan. Jag tror att de hade haft en bra chans att skrälla där för de har spelat bra under många matcher och kan nog slå vilket lag som helst.

Sedinarna vill se mer kontinuitet

På frågan om vad som måste göras nu i Öviksklubben, svarar Danne:

- Jag tror att kontinuitet är viktigt. Det går inte att byta tränare och general manager varje år. Låt dem jobba vidare på det man startat.

Henrik Sedin, som tillsammans med tvillingbrorsan Daniel var med om att ta Modo till SM-final mot Brynäs 1999 och Djurgården år 2000, hoppas på en bättre återväxt i klubben.

- På något sätt måste man få juniorer att stanna i Modo och inte försvinna till SHL.

Krävs det en storstädning nu?

- Nej, jag tror ändå att man måste försöka behålla Micke Sundlöv och förhoppningsvis Hans Särkijärvi. Lite kontinuitet behövs, säger Henke.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag