Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllas: ”Väldigt få som upplever det”

Foto: USA TODAY NETWORK / CHARLES LECLAIRE-USA TODAY SPORT SIPA USA
Foto: CHRIS O'MEARA / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Erik Karlsson, 32, verkar gilla Florida.

Efter lördagens mål och assist i semifinalen av All Starmatchen fortsatte han med storspel i natt, svensk tid, när San Jose Sharks besegrade Tampa Bay Lightning med 4-3.

Karlsson gjorde ett mål och assisterade till ytterligare två.

Nu närmar han sig 70 poäng.

Och är på väg mot 100 poäng i NHL den här säsongen.

– Vi behövde den här segern, säger han till SportExpressen efter att ha briljerat med ett offensivt spel av högsta klass. 

Karlsson sköt 1-1 på ett välplacerat slagskott i powerplay efter drygt sex minuter som Tampamålvakten Brian Elliott inte hade en susning om förrän pucken flög in i nätet förbi honom.

Sharks hamnade i ett underläge med 1-3, men gnetade sig kvar i matchen och dödade en handfull powerplay som Lightning hade.

Erik var med och spelade fram Noah Gladjovich till 3-3 i början av den tredje perioden och visade sedan sitt spelsinne när han lurade Tampaförsvaret med framspelningen till Timo Meiers 4-3-mål i förlängningen.

EK65 rundade Tampaforwarden Alex Killorn och fick fram sin crosspassning förbi motståndarbacken Nick Perbix, så att Meier bara behövde sätta fram klubban vid den bortre stolpen och skarva in pucken.

– Karlsson lever upp till alla förväntningar man kan ha på en spelare i den här ligan och är nu på en nivå väldigt få spelare får uppleva, kommenterade förre nhl-spelaren Curtis Brown i tv-studion hos NBC Sports California.

Kan nå 100 poäng

Han var inte ensam om att ösa superlativer över svensken, som med nattens tre poäng inte bara leder backarnas poängliga överlägset utan också slåss bland de sex bästa poängmakarna i NHL i vinter.

Fortsätter Erik Karlsson i det här tempot når han 108 poäng i NHL den här säsongen.

Han behöver göra 31 poäng på de återstående 30 omgångarna för att nå milstolpen 100 poäng.

Hans bästa notering tidigare än 82 poäng säsongen 2015-16. 

Karlsson har producerat 69 poäng, 17 mål och 52 assist, på 52 matcher så här långt.

Med nattens vinst tog han revansch på kompisen Victor Hedman och Tampas 4-3-seger i San Jose den 29 oktober.

–Ja, haha…han försökte skjuta på allt ikväll efter det att jag hängde en, säger Erik om rivaliteten med Hedman.

Erik hade hustrun Melinda och barnen Harlow, 3, och Stellan, 1, med sig till Florida i förra veckan i samband med All Starhelgen i Fort Lauderdale.

Familjen Karlsson hann bland annat med besök på Disney World.

– De flög hem till San Jose för några dagar sedan, säger han. 

Dottern Harlow fick vara med på isen i Florida Panthers hemmaarena FLA Live i egen Sharkströja med pappa Eriks namn och nummer på ryggen i samband med NHL:s stjärnmatch i lördags.

Hedman besviken: ”Fick inte till det”

Under besökte i Tampa Bay hann han med att träffa Victor Hedman också vid sidan av isen.

– Självklart, säger Erik som är på väg mot en rekordsäsong och nämns som favorit att vinna Norris Trophy som ligans bäste back.

Victor Hedman var besviken efter andra raka förlusten inom loppet av 24 timmar (Lightning föll med 1-7 mot Panthers i måndags).

– Vi hade ett antal chanser, men fick inte till avslutningarna, sa en dämpad Hedman i omklädningsrummet efteråt. 

Tampacoachen Jon Cooper dolde inte sin besvikelse.

– De hade ett friläge med tio sekunder kvar, så vi hade kunnat bli utan poäng ikväll. Jag är helt klart besviken, sa Cooper.