Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas stort: ”Sagolik tur att de har honom”

Foto: USA TODAY NETWORK / ISAIAH J. DOWNING-USA TODAY SPOR SIPA USA
Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. En supermatch av Jacob Markström, 29, i kassen.

Ett matchavgörande mål av Elias Pettersson, 21.

Vancouver startade om efter juluppehållet med att besegra LA Kings med 3-2 i morse, svensk tid.

– Markström är helt magnifik och räddar 49 skott. Det är en insats som är outstanding, sa förre NHL-målvakten och numera expertkommentatorn Corey Hirsch i radiosändning av matchen hos Sportsnet 650 i Vancouver.

Markström utnämndes till banans bäste spelare före Pettersson, som nu gjorde sitt 18:e mål för säsongen.

– Ett väldigt viktigt mål och det kommer direkt i bytet efter det att Kings kvitterat till 2-2. Pettersson visar på nytt sitt snabba skott när chansen kommer och den här gången var det hans kedjekamrater J.T. Miller och Brock Boeser som satte fart på anfallet, berömde Hirsch.

Vinsten var Canucks fjärde raka och på söndagskvällen väntar ett besök mot Flames i Calgary.

Seger där och man tar sig förbi konkurrenterna i Pacific division och upp på trdje plats i tabellen.

Med nattens seger är Vancouver ikapp Edmonton på 44 poäng och med två färre matcher spelade.

– Vi hade inte vår bästa match och gav bort alldeles för många puckar, men det är därför man har en bra målvakt och han gav oss segern idag, säger Elias Pettersson till medierna efter matchen.

”Sagolik tur att de har Jacob Markström”

Markström och kompani parkerar på den andra wild cardplatsen i Western conference.

– Det är en sagolik tur att man har Jacob Markström i storform just nu för det är illa att släppa till över 50 skott i en och samma match. Det sliter oerhört på målvakten, speciellt om han spelar med fjärilsstilen. Jag gissar att Markström får vila nu mot Calgary, då det är mindre än ett dygn mellan matcherna, kommenterade Corey Hirsch efter slutsignalen.

Elias Pettersson spelade fram Tyler Motte till 2-0-målet och satte alltså själv dit det matchavgörande 3-2-målet, som kom efter 7.05 av den tredje perioden.

Det betyder att Elias nu producerat 41 poäng, 18 mål och 23 assist, på 41 matcher. En poäng i snitt per match så här långt, alltså.

Ett lysande facit för en 21-åring, som gör sin andra säsong i ligan.

– J.T. Miller hyllade Elias kvicka skott före matchen idag. Just den där förmågan att trycka till i samma ögonblick som pucken landar på klubbladet. Nu fick vi se ett utmärkt exempel på vad Miller menade, sa Hirsch.