Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllas: ”Han är en av de snyggaste nånsin”

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Wennberg visar upp tandgluggen för Brandon Tanev.
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Alexander Wennberg – en av de fyra svenskarna i Seattle Kraken.
Foto: USA TODAY Network / TT NYHETSBYRÅN
Alex Barre-Boulet och Wennberg firar ett mål i Krakens hittills enda seger, borta mot Nashville.
Foto: CHRISTOPHER HANEWINCKEL / BILDBYRÅN

SEATTLE. Nytt lag, ny arena – och en ny svensk stilkung.

– Han är en av de snyggaste personerna jag nånsin har sett, säger Seattle Krakens Jared McCann om Alexander Wennberg.

– Nja, nu blir det väl mer mjukisbyxstilen, säger Wennberg själv.

När kung Henrik Lundqvist abdikerat från sin tron, och Erik Karlsson kapat manen verkar det ha blivit en lucka på den svenska fashion-scenen i NHL. 

Men enligt lagkamraterna i ligans nyaste lag Seattle Kraken, som har hemmapremiär i helgen, finns det en utmärkt kandidat att ta över. 

I en intervju med The Athletic berättar Jared McCann om sina nya lagkompisar, och när det kommer till stil är det två som sticker ut som de mest välklädda: Yanni Gourde, som kom från Tampa Bay, och så Alexander Wennberg, närmast från Florida. 

”En av de snyggaste nånsin”

– Har du sett Yannis kostym? Den tredelade? Han och Wennberg… Wenny är nog en av de snyggaste personer jag nånsin har sett, säger McCann. 

– Jaha ja! utbrister Wennberg, 27, när SportExpressen berättar om den fina utnämningen efter träningen på Krakens nybyggda träningsanläggning i norra delarna av Seattle. 

– Hehe, jag vet inte… Som europé brukar man ofta vara lite i framkant med det där, så man får väl säga att det där därför. 

Har du några särskilda modegrepp? Hur skulle du beskriva din stil?

– Nja, just nu, som nybliven farsa, blir det väl mer mjukisbyxstilen som kommer, men man försöker väl se lite ”classy” ut med sin kostym i alla fall, det är väl det man jobbar med, hehe. 

Är det nån av de andra svenskarna här som står ut, apropå det där med européer?

– Det är för tidigt att säga än, dom får visa framfötterna lite mer innan jag kan uttala mig! Men det kommer, säger Wennberg. 

Det som också kommer – redan före Wennbergs modebetyg, troligen – är Krakens hemmapremiär.

Natten mot söndag möter man gränsrivalerna Vancouver i Climate Pledge Arena. 

– Det blir lite speciellt när man har börjat med fem matcher på ”roaden”, men att få vara med här, första matchen nånsin här, det är verkligen nåt som pirrar till lite extra, säger Wennberg. 

– Alla är nya, man ska bygga kemi, det blev nåt coronafall till höger och vänster – det är verkligheten. Men vi har gått igenom det här och lärt känna varandra lite bättre, så jag tror bara vi blir bättre nu, säger Wennberg. 

Calle Järnkrok tillbaka efter covid

Det blir också första Krakenmatchen överhuvudtaget för Calle Järnkrok, som varit just ”coronafall”, och tvingats sitta hemma i isolering. Under torsdagen tränade han äntligen för fullt med laget för första gången sen han blev sjuk. 

– Tio dagar är längre än man tror, när man bara ska sitta hemma. Det var ju bara jag som var sjuk, familjen var frisk, så jag fick hålla mig undan. Tråkigt så klart. Men jag blev inte så sjuk, så man får vara glad för det. 

– Det har ju gått lite tungt också, vi har inte fått så mycket vinster med oss, så det blir skönt för alla att komma hem och börja om lite från början, säger Järnkrok. 

Kraken har tre poäng på de första fem matcherna. 

Se målen från NHL 2021