Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllas: ”Gå ut och köp en lottsedel”

Foto: RICH SCHULTZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / GREGORY FISHER-USA TODAY SPORTS/ SIPA USA
Foto: RICH SCHULTZ / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Han har gjort det sju gånger tidigare i NHL och på söndagskvällen, svensk tid, var det dags igen.

Mika Zibanejad, 28, bjöd på en ny målshow med ett nytt hattrick.

Den här gången mot regerande Stanley Cupmästarna Tampa Bay Lightning, som Rangers besegrade med 4-0.

– Gå ut och köp en lott, Mika, uppmanade förre lagkaptenen Dave Maloney i amerikansk tv.

Zibanejads tre fullträffar kom till så här:

1-0 kom i powerplay med ett välplacerat handledsskott från den vänstra tekningscirkeln efter 7.44 minuter av den första perioden.

2-0 satt i nätet bakom Tampamålvakten Andrej Vaslevskij efter ett nytt skott från den vänstra cirkeln och nu hade Mika hjälp av förre Rangersbacken Ryan McDonagh, som styrde in pucken i egen kasse med klubban. Målet kom efter 12.37.

4-0 styrde Zibanejad in från nära håll efter en framspelning från kedjekamraten Chris Kreider. Svensken var uppvaktad av Tampabacken Jan Rutta, men kunde ändå trycka in pucken.

– Gå ut och köp en lottsedel, Mika, uppmanade förre lagkaptenen och backstjärnan Dave Maloney i en tv-intervju under den andra periodpausen och syftade på att allt gick Zibanejads väg den här söndagen i New York.

Hemmafansen i Madison Square Garden hyllade den svenske centerstjärnan med att kasta in sina sportkepsar på isen och det dröjde ett tag innan spelet kunde återupptas.

Mika Zibanejad är en av NHL:s hetaste spelare just nu. Han inledde säsongen försiktigt med 5 mål på de 28 första matcherna, men har nu gjort 6 mål på de fem senaste.

”Han är omöjlig att stoppa”

Lägg därtill 2 assist och Zibanejad har producerat 8 poäng på de fem senaste omgångarna.

– Han är omöjlig att stoppa just nu, sa tv-kommentatorn Sam Rosen i sändningen av matchen hos MSG Network i USA.

Publiken i Garden gav Zibanejad och hans lagkamrater en stående ovation under slutminuten.

Mycket av applåderna gick också till målvakten Igor Sjesterkin, som höll nollan för andra gången i vinter och fjärde gången totalt under NHL-karriären.

Att han vann målvaktsduellen med sin ryske landsman Andrej Vasilevskij, som ofta benämns som ligans bäste målvakt, gjorde förstås vinsten och nollan speciell.

Men det var inget snack om vem som var banans bäste spelare, det priset gick till Zibanejad.

– Vilken dag för Mika Zibanejad. Idag tog han på sig rollen som matchens superstjärna och levererade fullt ut, utbrast Sam Rosen.

Sju av de hattrick Mika gjort i NHL har kommit i Rangerströjan, vilket lyfter honom till delad andraplats i klubben genom tiderna med legendaren Rod Gilbert.

Bill Cook toppar listan med nio hattrick i Rangers under sin tid i den anrika klubben.

Tampa Bay har varit hårt skadedrabbade och nu förlorat tre raka matcher, men fick nu tillbaka Vasilevskij och forwarden Anthony Cirelli, så man har snart fullt manskap igen.

NHL-stjärnan: ”Han är den bästa jag spelat med”