Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllas för slagsmålet: ”Respekterar varandra”

Gabriel Landeskog stod upp för sin lagkamrat
Foto: NOAH K. MURRAY / AP TT NYHETSBYRÅN
Colorado besegrade Rangers med 7-3
Foto: USA TODAY NETWORK / BRAD PENNER-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA

LOS ANGELES. För andra matchen i rad sänkte New York Rangers storväxte back, Jacob Trouba, en motståndare till isen.

Den här gången var det Colorado Avalanches centerstjärna Nathan MacKinnon.

Det gillade inte MacKinnons kedjekamrat och Colorados lagkapten, Gabriel Landeskog, som kastade handskarna och gick en fajt med Trouba.

– Landeskog visar varför han är lagkapten. Han tvekar inte att utmana en större motståndare för att sända en signal att det inte är okej att ta sig friheter mot stjärnor som MacKinnon, kommenterade förre NHL-målvakten Kevin Weekes i expertpanelen hos NHL Network.

Det här var inte första gången den här säsongen som Landeskog stått upp för en lagkamrat även om Troubas tackling såg ut att vara regelrätt.

Rangersbacken stod upp och tryckte till MacKinnon med en kraftig bröstvärmare när Coloradoforwarden för någon sekund inte tittade upp utan hade blicken i isen.

 – Landeskog vet att tacklingen inte är någon tjuvsmäll, men känner ändå en skyldighet som ledare och lagkapten att göra en markering. Men man se att han och Trouba respekterar varandra, då de när linjemännen går emellan och bryter slagsmålet klappar varandra på axeln och säger något. Det visar på respekt och något vi gillar att se spelare emellan, fortsatte Kevin Weekes.

Jacob Trouba utdelade en lika kraftfull tackling i tisdags när han med en hård kroppstackling knockade Chicagos Jujhar Khaira, som blev liggandes på isen en lång stund utan att röra sig innan han fördes med ambulans till Northwestern Hospital i Chicago.

Blackhawks meddelade igår att Khaira mår efter omständigheterna väl.

Bjöd på 10 mål

När det gäller nattens möte mellan Rangers och Colorado i New York, så vann Landeskog och kompani med 7-3 efter en explosion med fem mål i den andra perioden.

Mikko Rantanen var tvåmålsskytt medan Nazem Kadri bjöd på 1 mål och 2 assist.

Landeskog nöjde sig med en målgivande passning.

MacKinnon kom tillbaka och fullföljde matchen efter att ha genomgått det så kallade ”protokollet” efter en befarad hjärnskakning. 

Hos Rangers gjorde svenske rookiebacken Nils Lundkvist sitt första NHL-mål.

Han skickade upp ett handledsskott från den vänstra cirkeln i plockkrysset bakom Coloradomålvakten Darcy Kuemper i powerplay under slutminuterna av den första perioden, vilket gav Rangers en 2-1-ledning i matchen.

Lundkvist har sedan tidigare tre assist i Rangerströjan.

När det gäller Trouba, så påpekade amerikanska tv-kommentatorer att han är den andre spelaren i modern tid som svarat för ett så kallat ”Gordie Howe hattrick” två matcher i rad.

Ett mål, en assist och utvisad för slagsmål ingår i termen.

Den som gjort det tidigare är Montreals Doug Risebrough och det inträffade den 15:e och 16.e februari 1975.