Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas efter succén: ”Han är löjligt bra”

Foto: DARRYL DYCK / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: BEN NELMS / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Fyra nya poäng, ett mål och tre assist, och nu är Elias Pettersson, 20, uppe bland de tio bästa i poängligan i NHL.

Han förlängde sin poängsvit till fem matcher när Vancouver bortabesegrade Los Angeles Kings i morse, svensk tid, med 5-3.

Det betyder att Elias gjort 12 poäng på de senaste fem omgångarna.

– Killen är löjligt bra, berömde tv-ankaret Patrick O´Neal i sändningen hos Fox Sports efter slutsignalen.

Petterssons 14 assist räcker till delad fjärdeplats i NHL:s assistliga och de 18 poängen sjunde plats i den stora poängligan.

Han har fått ihop 17 poäng, 3 mål och 14 assist, på tolv matcher.

I nattens möte med Kings i Staples Center i Los Angels spelade Elias fram radarkamraten Brock Boeser till 1-1-målet i power play efter 17.39 av den första perioden.

Framspelningen var en snygg sak, då Petterssons först sköt själv från den högra tekningscirkeln men Kingsbacken Alex Martinez täckte skottet och pucken kom tillbaka till svensken.

I nästa sekund fejkade Elias ett slagskott, men skickade istället över pucken till Boeser i den vänstra cirkeln, som kunde direktskjuta den i mål förbi Jonathan Quick.

Brock Boeser gjorde hattrick

Elias andra assist kom två minuter när lagkaptenen Bo Horvat styrde in ett skott från Quinn Hughes.

I den andra perioden frispelade Elias kedjekamraten Boeser med en lång genomskärare i mittzonen efter 15.17 och lagkamraten gjorde inget misstag ensam med Quick.

Elias Pettersson avslutade sin stora kväll i Los Angeles med att prickskjuta 5-2 i power play från den vänstra tekningscirkeln.

Han tog tid på sig när passningen från Boeser kom, tittade upp och bestämde sig för att placera skottet i klubbkrysset bakom Jonathan Quick.

– Det där är ett absolut laserskott, där Pettersson har tid på sig att välja vart han vill placera pucken och sätter den perfekt i krysset, hyllade före detta NHL-spelaren och numera expertkommentatorn Jim Fox i tv-sändningen hos Fox Sports.

Elias Pettersson jämförs med Peter Forsberg

Men det var inte bara Elias Petterssons poängskörd som väckte uppmärksamhet den här kvällen. Den unge stjärnan spelade ovanligt aggressivt, och tryckte bland annat ned Kings-försvararen Alec Martinez på isen efter en hård tackling.

”Elias Pettersson hade en del Peter Forsberg i sitt spel ikväll. Ett par hårda smällar utöver den skicklighet som vi redan kände till. Han bara fortsätter att förbättra sitt spel”, skriver Randip Janda, journalist på Sportsnet, på Twitter.

En annan som var förvånad över spelet var huvudpersonen själv.

– Jag tror att alla blev chockade, inklusive jag själv, säger Pettersson efter matchen om tacklingen på Martinez.

Elias utnämndes till matchens andra stjärna efter Boeser, som svarade för ett hattrick.

 

LÄS MER: Elias Petterssons svar förbluffade tränaren