Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas – efter assisten: ”Snuskigaste av snusk”

MacKinnon och Rantanen stod för ett fint anfall.Foto: JASON FRANSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Natahan MacKinnon hyllas.Foto: GERRY THOMAS / USA TODAY SPORTS BILDBYRÅN

Natahan MacKinnon gjorde poäng för 14:e matchen i rad.

Och hans framspelning till Mikko Rantanen var en riktig läckerbit. 

– MacKinnon och Rantanen är bara så hemska tillsammans, skriver Dimitri Filipovic från The Hockey PDOcast på Twitter.

Colorado Avalanche kvitterade till 3–3 i matcher när laget besegrade Dallas med 1–4 under natten till torsdagen och serien kommer nu att avgöras i en sjunde match.  

Det var två och en halv minut in i den tredje perioden, vid ledning 1–2, som Colorado bjöd på ett riktigt drömmål. Svenske André Burakovsky dumpade pucken längs med sargen. Nathan MacKinnon vann sin duell och kunde sedan lyfta pucken retsamt över en liggande Dallasförsvarare. Hans finska anfallskollega Mikko Rantanen fullbordade sedan anfallet med att dunka pucken i nät på volley. 

”Det snuskigaste av snusk”

25-åriga MacKinnon hyllas nu för sin teknik och målet blev snabbt en snackis på sociala medier. Framspelningen kallas för såväl ”konst” och för ”det snuskigaste av sunsk”

Dimitri Filipovic från The Hockey PDOcast skriver på Twitter att MacKinnon och Rantanen är ”hemska tillsammans”. 

MacKinnon kunde sedan avgöra matchen när han i matchens slutskede gjorde 1–4 i tom bur. Poängen innebär att MacKinnon gjort poäng i 14 raka matcher. 

Kan avgöra på hemmaplan

Colorados seger betyder att laget nu har hämtat in 3–1-underläget man befann sig i. Laget får nu chansen att avgöra på hemmaplan då match nummer sju spelas under på fredagskvällen. 

https://twitter.com/DimFilipovic/status/1301341242295349248