Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hyllas: ”Det visar att han har bra karaktär”

Foto: GRAHAM HUGHES / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

LOS ANGELES. Mål för andra matchen i rad.

Jesper Boqvist, 21, har fått fart på karriären i NHL.

I natt, svensk tid, gjorde han det viktiga 4-3-målet när New Jersey besegrade Montreal borta med 6-4.

– Boqvist är i NHL för att stanna. Han har bra fart och tar för sig. Att som ung rookie i ligan kunna prestera så bra i Montreals svårspelade Bell Centre visar på bra karaktär, berömde förre NHL-spelaren Dave Reid i sändningen hos NHL Network.

Jesper Boqvist höll sig framme på en retur sedan Nico Hischier skjutit och svensken var snabb med att få fram klubban och trycka in pucken samtidigt som han blev uppvaktad av Montrealbacken Ben Chiarot.

Jesper föll till isen så fort han hade fått iväg skottet, som passerade in förbi världsmålvakten Carey Price.

Boqvist såg själv överraskad ut över fullträffen innan lagkamraterna omringade honom och satte igång ett stort kramkalas.

Hans första NHL-mål i tisdags mot Minnesota blev omdiskuterat, då domarna missade att blåsa av spelet sedan Jespers kedjekamrat Wayne Simmonds plockat ner pucken med hög klubba i mittzonenen innan han transporterade in den över den offensiva blå linjen.

Första målet ifrågasatt

Några sekunder senare fick Boqvist den i skottsektorn och skickade iväg ett vasst handledsskott, som ändrade riktning framför kassen innan den låg bakom Wildmålvakten Kaapo Kahkonen.

NHL meddelade efteråt att domarna gjort ett misstag som inte hade blåst av spelet och att målet inte skulle ha godkänts.

Minnesota vann matchen med 3-2.

– Måste vara skönt för Boqvist att redan i nästa match få göra ännu ett mål och den här gången var det ingen diskussion om det var regelrätt eller inte, kommenterade NHL-experten Elliotte Friedman i tv-studion hos kanadensiska Sportsnet.

Det här var Jespers elfte match i Devilströjan. Han bildade kedja med Simmonds och jättetalangen Jack Hughes.

”De gör samma fel”

För Devilsforwarden Blake Coleman blev det en stor kväll i Montreal, då det var hans 28:e födelsedag och han svarade för två mål och två assist.

Desto deppigare var det för Canadiens och hemmafansen.

Det här var Montreals sjätte raka förlust.

Man föll hemma med 1-8 i tisdags och nu alltså 4-6 mot New Jersey.

Carey Price visade sin besvikelse och irritation under slutet av matchen sedan man tappat 3-3. Price slog med målvaktsklubban mot målburen efter ett av baklängesmålen.

– Montrealspelarna gör samma misstag gång efter annan. De läser spelet fel i anfallszonen och slarvar med markeringen i egen zon. Inte undra på att Price blir frustrerad, kommenterade experten Brian Burke med förflutet som general manager i flera NHL-klubbar.