Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

16-årige Teddy hedras: ”Fruktansvärd tragedi”

Foto: JOHN MUNSON / AP TT NYHETSBYRÅN
Teddys lagkamrater var på plats för att ta del av ceremonin för döda 15-åringen.
Foto: USA TODAY NETWORK / BRAD PENNER-USA TODAY SPORTS/SIP SIPA USA
Mika Zibanejad.
Foto: BRUCE BENNETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Ceremonin före nedsläpp – med Balkind på jumbotronen.
Foto: Johan Eriksson
Teddy Balkind.
Foto: NY RANGERS / NY RANGERS

NEW YORK. Teddy Balkind blev bara 16 år – han dog när han fick en skridsko över halsen.

I natt hedrades han under klassikermötet mellan New York Rangers och Toronto Maple Leafs.

– En fruktansvärd tragedi, säger Rangers stjärnback Adam Fox efter matchen.

New York Rangers spelade sin första hemmamatch efter en två veckor lång och lyckad bortaturné (sex segrar på senaste åtta matcherna inför nattens drabbning) och hade likaledes starka Toronto Maple Leafs på besök. Men matchen fick en dyster inramning.

Före matchen hedrade Rangers den 16-åriga hockeyspelaren Teddy Balkind, som dog den 6 januari i samband med en skolmatch i Greenwich i Connecticut norr om New York.

Tragedin kring Teddy Balkind

Balkind hade kört ihop med en annan spelare och fått en skridsko över halsen. Han fördes till sjukhus men hans liv kunde inte räddas

Teddy Balkind var ett stort Rangersfan och före matchen hölls en tyst minut för 16-åringen, med hans lagkamrater på plats i Madison Square Garden, och på uppvärmningen hade Mika Zibanejad och alla de andra Rangersstjärnorna tröjor med nummer fem på – Balkinds nummer. 

https://twitter.com/NYRangers/status/1483955971781275649?s=20

Teddy Balkinds vänner ”minns honom för hans stora leende och varma hjärta”, berättade speakern i arenan.

– Det är känslosamt. Man vill aldrig se nåt sånt här hända, speciellt för en kille som är så ung. Det är hemskt. Men det var ett fint sätt att hedra honom, och fint att se alla hans lagkamrater där också, säger Rangers Adam Fox efter matchen.

Torontos smakstart – Rangers vändning

Rangers spel var inledningsvis också värt en tyst minut. 

Efter knappt tre minuter gjorde Pierre Engvall förarbetet till Torontos ledningsmål när han snodde pucken till vänster om Igor Sjestiorkin i Rangersmålet och sköt ett backhandskott som Ilja Michejev kunde slå in returen på. 

William Nylander bjöd minuten efter det på en delikatess när han slog en powerplaypassning bakom ryggen till Mitch Marner som kunde slå in 2–0.

Men bland annat tack vare två mål av brunkaren Ryan Reaves (på födelsedagen – han fyllde 35!) vände Rangers matchen och vann med 6–3.