Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hyllades stort: ”Jag är otroligt tacksam”

Foto: TONY GUTIERREZ / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / JEROME MIRON-USA TODAY SPORTS/SI SIPA USA

LOS ANGELES. Loui Eriksson, 36, hyllades av sina gamla fans i Dallas när han i natt, svensk tid, kom på besök med Arizona Coyotes och gjorde sin 1000:e match i NHL.

– Det kommer alltid att vara en speciell känsla att komma tillbaka till Dallas. Det var här allt startade och jag har många fina minnen från tiden här. Inte bara för hockeyn utan också alla vänner man träffat på vägen. Jag är otroligt tacksam för den här kvällen, säger Loui till SportExpressen.

Det enda som fattades var en vinst i jubileumsmatchen, men det var hemmalaget Dallas som tog båda poängen efter en 4-1-seger.

Det här var Stars sjunde raka vinst och för backstjärnan John Klingberg var det en speciell kväll.

– Jättestort med Loui och hans milstolpe med 1000 matcher ikväll och att han fick göra det här i Dallas. Också roligt för mig, då vi båda har Lerums BK som moderklubb och att vi nu fick möta varandra i hans 1000:e match. Jag var snabbt framme och gratulerade honom. Han fick höra publikens jubel, såklart, säger Klingberg.

Hur uppåt är det i laget nu efter sjunde raka segern och en plats ovan slutspelsstrecket?

– Jodå, allt går bra för oss just nu. Vi har en stekhet förstalina.

Jacob Peterson målskytt

Svenske rookien Jacob Peterson, 22, var en av målskyttarna. Det var hans fjärde fullträff i höst. Han utnämndes till matchens lirare.

Målet kom i mitten av den tredje perioden och gav Dallas ledningen med 2-1. Jacob tog emot en perfekt passning från Alexander Radulov som kom runt kassen och hittade sin svenske kedjekamrat. Trots uppvaktning från två motståndare kunde Jacob trycka in pucken mellan benskydden på Arizonamålvakten Scott Wedgewood.

Kedjan med Peterson, Radulov och Jamie Benn svarade för 6 poäng, 3 mål och 3 assist.

Loui Eriksson om likheten med Håkan Hällström

UR ARKIVET: "Jag får ofta höra det"
Annons | HockeySverige

Hockeysverige Plus - kom närmare sporten du älskar.
Just nu för 69 kr i månaden.