Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Hört att han är en ny Elias Pettersson”

Dagens toppnyheter inom sportvärlden
Foto: JONATHAN HAYWARD / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DOM GAGNE/CSM/REX / DOM GAGNE/CSM/REX/IBL REX FEATURES

För två år sedan plockades Elias Pettersson som nummer fem i NHL-draften av Vancouver.

I år valde Canucks som nummer tio – och beslutet landade på ryssen Vasili Podkolzin.

– Han kan vara den bästa spelaren tagen på draften. Jag har hört att han är en ”steal” likt Elias Pettersson, säger Corey Hirsch till Sportsnet 650.

Elias Pettersson har varit en succé för Vancouver efter att han valdes som nummer fem. Bara för mindre än en vecka sedan prisades han med Calder Trophy för den bästa rookien i NHL.

Dagarna efter NHL-awards gick NHL-draften av stapeln, i just Vancouver. Hemmavärdarna valde som nummer tio i draften och beslutet landade på ryssen Vasili Podkolzin. I en intervju med Sportsnet 650 berättar nu Corey Hirsch, före detta NHL-målvakt och numera expert, om det valet: 

– Jag har förmodligen pratat med 6-7 killar om honom och alla säger att han kan bli en ”Pettersson”. Där han går senare men kan sluta med att han blir den bästa spelaren tagen i den draften.

”Sprang upp på scenen”

Podkolzin har fortfarande två år kvar på sitt KHL-kontrakt med SKA St. Petersburgh men ses i framtiden som en spelare som kompletterar just Pettersson på ett bra sätt.

– Han fyller ett behov vi haft och vi tror att han kommer att passa väl ihop i en kedja med Pettersson och Boeser, sa coachen Travis Green under en intervju med NHL Network under NHL-draften i Vancouver.

Corey Hirsch fortsätter att hylla årets draft pick i intervjun:

– Han kan bli den bästa spelaren tagen i den draften och det säger mycket när spelare som Hughes och den finska killen (Kakko) är väldigt bra spelare, säger Hirsch och fortsätter: 

– Jag tror att, när han fortfarande var tillgänglig, sprang Canucks upp på scenen.