Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: NICK WASS / AP TT NYHETSBYRÅN

Hörnqvists succé i Penguins seger

Publicerad

LOS ANGELES. Patric Hörnqvist, 30, gjorde säsongsdebut efter handskadan i Pittsburgh Penguins i natt, svensk tid.

Han gjorde det med dunder och brak.

Ett mål, en assist och utsedd till banans bäste spelare när Penguins vann med 3-2 över Washington i den amerikanska huvudstaden.

- Skönt att vara tillbaka och starkt av oss att vinna över ett bra lag på bortaplan, säger Patric.

Han visade på nytt sin styrka som power forward framför motståndarkassen.

Efter mycket bök och stök fick han fram pucken i powerplay till Kris Letang vid 1-0-målet efter drygt fem minuter av den första perioden.

Hörnqvist ökade själv på ledningen till 2-0 tre minuter senare, också det målet kom i numerärt överläge.

Patric stötte till pucken mellan skridskorna på Capitalsbacken John Carlson, som brottades framför kassen med Penguinsforwarden Tom Kühnhackl.

Ett typiskt "Bengan-mål".

- Haha, kommenterar Hörnqvist det uttrycket.

Efter den knackiga starten med två raka förluster mot St. Louis och Chicago har regerande mästarna ryckt upp sig och tagit två raka segrar över Nashville (4-0) och i natt Washington (3-2).

Bottennappet var 1-10 i bortamötet med Blackhawks.

Med Patric Hörnqvist tillbaka i laguppställningen får man ett bättre powerplay, vilket visade sig i natt.

Pittsburgh på besök i Vita huset

Spelarna besökte Vita huset under tisdagen för att hyllas av president Donald Trump. En tradition i USA, där mästarlagen i de fyra stora proffsidrotterna får komma på besök och bli uppvaktade av den sittande presidenten.

Penguins två svenskar, Patric Hörnqvist och Carl Hagelin, har inte velat kommentera besöket efter den heta debatten som pågår i USA kring respekten för flaggan och nationalsången.

Hos Washington gjorde Christian Djoos, 23, en stark NHL-debut med ett mål och en assist, vilket gav honom en utnämning till matchens andra stjärna.

Alexander Ovetjkin kom tillbaka efter sin mållösa match mot Tampa Bay i måndags och gjorde nu sitt 8:e mål på fyra matcher i höst.

Nicklas Bäckström och Djoos hade assist.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag