Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hörnqvist på väg till ny NHL-klubb

Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

LOS ANGELES. Rykteskarusellen börjar ta fart i NHL nu inför nästa säsong.

En av de spelaraffärer som påstås vara på gång har en svensk i huvudrollen.

The Sports Network (TSN) citerar NHL Networks Kevin Weekes, som igår rapporterade att Pittsburgh Penguins är ute efter Florida Panthers 26-årige back, Mike Matheon och att betalningen skulle vara Patric Hörnqvist.

”Bengan”, som Patric populärt kallas, har tre år kvar på sitt kontrakt med Penguins, som betalar honom 5,3 miljoner dollar per år, vilket motsvarar ca 47,7 miljoner kronor.

Han producerade 17 mål och 32 poäng på 52 matcher den senaste säsongen.

Hörnqvist kom till Pittsburgh inför säsongen 2014-15 efter sex säsonger i Nashville Predators.

Han har totalt gjort 770 matcher i NHL och producerat 480 poäng, 238 mål och 242 assist.

Han var med och vann Stanley Cup med Penguins 2016 och 2017 och har varit kedjekamrat med både Sidney Crosby och Jevgeni Malkin.

Patric Hörnqvist har en klausul om ”no-trade” i sitt kontrakt med Pittsburgh Penguins, så det kan försvåra den här trejden om han inte är villig att ge upp den rättigheten.

Matheson har sex år kvar på sitt åttaårskontrakt med Panthers, som han skrev på 2017. Han gjorde 20 poäng på 59 matcher med Florida säsongen 2019-20.

I Panthers finns svenskarna Anton Strålman, 34, och Lucas Wallmark, 25.